Sinop İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Erkan ve eşi Nalan Erkan öncülüğünde başlatılan “Muhtaç Aile” kampanyası vatandaşların yoğun destek ve katılımı ile devam ediyor. 

Kampanya kapsamında Sinop’ta yaşayan değişik ülkelere mensup mültecilere kuru gıda, giyim, muhtelif ev eşyası, ayni ve nakdi yardımlar yapıldı. Konu ile ilgili bir teşekkür konuşması yapan Sinop İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Erkan; “Sinop halkının destek ve gayretleriyle, ülkelerini terk ederek cennet vatanımızın değişik bölgelerinde barınmaya çalışan mülteci kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubemizin organizasyonu, hanım kardeşlerimizin üstün gayretleri sayesinde ilimizde yaşama mücadelesini sürdüren muhtaç ailelerin ihtiyaç tespitleri yapılmakta ve mümkün mertebe karşılanmaktadır. Bu bağlamda bizlere destek olan başta Sinop’umuzun kadirşinas ruhlu ve yardımsever halkına, Kur’an Kursu Öğreticilerine ve öğrencilerine, Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi ve Müftülük personellerine, her zaman yanımızda olan kamu kurum amirleri ve değerli eşlerine teşekkür ediyorum. “Muhtaç Aile” kampanyamıza katılmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, İl Müftülüğümüzün hizmet binasında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesine başvurabilir, ya da bulundukları bölgelerdeki Camii görevlilerine ulaşabilirler” dedi.  

Sinop’taki mülteciler ise, zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Diyanet İşleri Başkanlığına, Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi görevlilerine ve Sinop İl Müftülüğü personeline teşekkürlerini sundular. 

Editör: Vitrin Haber