Programa Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş, Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel, Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülhamid Denizci, Kurum İkinci Müdürleri Duran Arar, İsmail Tekeli, Cezaevi Vaizleri Bahadır Aydın, Mustafa Ekin ve Cezaevi sakinleri katıldı. 

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde hükümlü ve tutuklulardan oluşan ilahi korosunun okuduğu ilahiler beğeniyle dinlendi.

Programda konuşan Sinop il Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel Çanakkale “İmanın tekniğe meydan okuduğu destandır” diye konuşmasına başlayan  İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel sözlerine şöyle devam etti. “Niçin Çanakkale?  İstiklâlimiz, istikbalimiz, mukadderat-ı alem-i İslam için. Çanakkale kınalı kuzuların Bir hilâl uğruna batan güneşlerin bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa girenlerin destanıdır. Masum Anadolu’nun saf çocuğu Mehmetçiğin kükremiş aslan kesildiği yenilmez armadanın en acı, en unutulmaz yenilgiyi tattığı, İmanın tekniğe meydan okuduğu destandır. Bu günlerde üç sevinci aynı anda yaşıyoruz. Birincisi Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası, ikincisi halk arasında Üç Aylar diye tabir edilen, kalplerimizin ve gönüllerimizin manevi doyum mevsimi olan Receb-i Şerif, Şaban-ı Şerif ve Ramazan-ı Şerif  ayları, Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Üçüncü mutluluğumuz ise insanın gönül ferahlığını yakalaması ve zorlukları yenmesi ve üzerindeki boyundurukları atması için, “Rağbetiniz sadece Rabbinize olsun” (İnşirah 7) buyruğunca, arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, rağbetimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır. Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Savaşı nın 103 yıl dönümü münasebetiyle “Çanakkale Geçilmez” denilerek bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı ile devam eden  şehitler kervanına, Ülkemizin Güneydoğu Bölgesinde  yürütülen terörle mücadele ve  son olarak  amacı  sadece Ülkemizin ve bölge halkının güvenliği için değil ümmetin ve mazlumların umudu olmak, zalime karşı hakkı tutup kaldırmak olan  ‘‘Zeytin Dalı’’ Harekatındaki şehitlerimiz rahmetle yâd ediyor, Üç Aylarımızı, Regaip Kandilimizi tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana eriştirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel’den sonra konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ise; “Böyle programlar insanın kendisini dinleme ve analiz yapma imkanı sunuyor. Bu programda emeği  geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel programların devam etmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Tutuklu ve hükümlüler tarafından hazırlanan müsamereler ve okunan şiirler davetliler tarafından beğeni ile izlendi.
Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin’in yaptığı duanın akabinde yapılan ikram ile program sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber