Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Peygamber Efendimizin (SAV) dünyayı şereflendirmesinin 1446’nci seneyi devriyesi olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, müftülük personeli ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Sinop Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Peygamber Efendimiz (SAV)in dünyayı teşriflerinin 1446. Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerle hakkında Vali Hasan İpek’e bilgi verdi. İl Müftüsü Çelik, Vali İpek’e Kutlu Doğum Haftası’nın sembolü olan bir buket gül takdim ettikten sonra 18 Nisan 2017 Salı günü Atatürk kapalı Spor salonunda düzenlenecek olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansa davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Hasan İpek ise, “Diyanet İşleri Başkanlığımız büyük bir hassasiyet göstererek bu yıl İslam Âleminin en fazla bu dönem ihtiyacı olan insanların birbirlerine olan güvenlerinin azaldığı bir zamanda bu hususa dikkat çekmek için güzel bir tema seçmiştir. İslam Âleminin bugün içine düştüğü durumda aynı Sinop Limanının her mevsim tüm denizcilere kol kanat germesi gibi ülkemizde tüm Müslüman ülkelerde yaşanan zulümlere karşı güvenebilecekleri tek huzur limanı olarak dimdik ayaktadır. Rabbimden bu konuda ülkemizin huzur ve sükûnunu daim etmesi ve tüm âlemin bu huzur ve sükûndan nasiplendirmesi konusunda ülkemizin gücünü arttırmasını diliyor hepinizin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali Hasan İpek ziyaretinin akabinde vali yardımcıları ve daire müdürlerine gül takdim edilerek kutlu doğum konferansına davet edildi. Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Hac ve umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan ve Din Görevlileri Dernek Başkan Yardımcısı Fikret Başoğlu’da hazır bulundular. 
Editör: Vitrin Haber