İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle Kargı Müftülüğü tarafından konferans ve anma etkinliği düzenlendi. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Fatih Camii İmam Hatibi Orhan Arslaner tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başlayan programda, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız bir konuşma yaptı. Daha sonra Fen Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nı okundu. Ardından Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik 'Bir dava adamı olarak Mehmet Akif' konulu bir konferans verildi. Program, Kargı Müftülüğü Murakıbı Hüseyin İpek tarafından Mehmet Akif Ersoy ile vatan için canını veren tüm şehitlerin ruhlarına dua edilmesinin ardından son buldu. 

Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Emre Çifci, Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Tayfun Köksal, İlçe Emniyet Amiri Komiser Y. Deniz Demirel, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Karakuş, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Burak Coşkun, CHP İlçe Başkanı Kemal Dümenci, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı 
Programın sonunda Kaymakam Emre Çifci tarafından, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'e çiçek takdim edildi. 
Editör: Vitrin Haber