Lozan Mübadele Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen Türkiye Mübadil Dernekler Platformu Ortak toplantısına Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği adına Başkan Kenan Aral katılarak derneklerinin bu güne kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bir bilgilendirme konuşması yaptı. 

Toplantıda derneklerin faaliyetleri, Mübadelenin 94 yıl etkinlikleri ve Ortak bildirinin hazırlanması, Ata topraklarına yapılacak ziyaretler, 2017 yılında yapılacak faaliyetler ve etkinlikler görüşüldü. İstanbul Feronya Otelde yapılan toplantıya, Türkiye genelinden yaklaşık 40 civarında Dernek ve Vakıf yöneticisi katılarak faaliyetleri hakkında bilgi sundular.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral,  gerçekleştirilen toplantının Türkiye’de yaşayan Balkan toplulukları arasındaki ilişkiyi güçlendireceğine inandıklarını söyledi. Aral; “Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen dernek başkanları ve yöneticileri ile yüz yüze tanışma imkânı bulduk. Şunu gururla söyleyebilirim ki Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği henüz iki yıllık olmasına rağmen Türkiye’deki Dernekler ve Yöneticileri tarafından ilgiyle takip edilmiş ve takdirle karşılanmış, ilgi odağı olmuştur. Özellikle Bayan Folklor ekibimizin gösteri ve çalışmaları, Koro çalışmalarımız, Etli kazan pilav etkinliğimiz, Denize karanfil bırakma etkinliğimiz, Balkan Yemekleri tanıtımı, Yaşlı ve köy ziyaretlerimiz, sözlü tarih çalışmalarımız, tarihi resim ve eşya sergilerimiz gibi faaliyetlerimiz toplantıda gündeme gelerek derneğimiz onurlandırılmıştır. Faaliyet ve etkinliklerde emeği geçen vefalı ve cefakâr üyelerimize, hemşerilerimize her zaman yanımızda olan Sinop protokolüne, Sinop Halkımıza, Dernek faaliyetlerine her zaman önem veren Sinop İlimizin güzide basın mensuplarına,  şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Bu toplantıda hem derneğimizi hem de Sinop ilimize anlatma ve tanıtma imkanı buldum. Bu toplantıyı düzenleyen Lozan Mübadele Vakfına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Editör: Vitrin Haber