Orman Haftası nedeniyle, Sinop 15 Eylül Anaokulu Papatyalar Sınıfı minikleri ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ağaçlandırma programında fidanlar toprakla buluştu. Sinop Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleşen etkinlikte minikler ve orman işletme müdürlüğü çalışanlarından oluşan doğaseverler bir araya geldi.

ORMAN VE AĞACIN ÖNEMİ ANLATILDI
Sinop İşletme Müdürlüğünde Mühendis olarak görev yapan Özlem Karakaya Akan tarafından ormanın ve ağacın önemi hakkında kısa bilgi verildikten sonra Orman sevgisini konu alan kısa bir çizgi film izlendi. 

ORMANLARIMIZ ÜLKEMİZİN DOĞAL ZENGİNLİĞİDİR
Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı  ise yaptığı konuşmada; “Bugün birlikte olmaktan çok mutluyum. Doğayı koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım. Ormanlar ulusal bir servettir. Sevgili çocuklar bu dünya hepimizin, fidan dikip koruyalım ormanı. Ormanlarımız ulusal bir servet, ülkemizin doğal zenginliğidir” dedi. 

ORMANLARIN KORUNMASI VE ÇEVRENİN AĞAÇLANDIRILMASI ÖNEMLİ
Ülkemizde ormanların korunması ve ağaçlandırma işlerinin Cumhuriyet yönetiminin ilanından sonra ele alındığını vurgulayan Kalaycı; “Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu. Her ilde valiler başkanlığında orman yetiştirilmesi için bir kurul vardır. Bu kurul yörede ormanların korunması ve yeni ormanlar yetiştirilmesi için kararlar alır ve uygular. Her yıl Mart ayı içinde 21 -26 Mart günlerini içine alan haftayı “Orman Haftası” olarak duyurur. Haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kutlanır. Uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Bizler de çevremizdeki ağaçların dallarını kırmayalım, fidanları sarsmayalım. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Yeni fidanlar dikelim. Bu etkinliklerimizi yaşam boyu sürdürelim” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ
Öğrenciler, tohumlar  fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, dönmeli yurdumda, yuvadır kuşlara, örtüdür toprağa, can verir doğaya ormanlar yurdumda şarkısını hep birlikte söyleyerek , Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı,15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç ,Papatyalar Sınıfı Öğretmenleri Zeynep Akın ve Vildan Balcı ile Papatyalar Sınıfı  Öğrencileri  birlikte Sinop Orman işletme Müdürlüğü bahçesine çeşitli fidanlar dikti.

Papatyalar sınıf öğretmeni Zeynep Akın kendilerine böyle güzel bir imkanı sağlayan, çocukların bitkileri ve ağaçları görerek dokunarak öğrenmelerini sağlayan Sinop Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve Kurum müdür Onur Kalaycı’ya  teşekkür etti.
Okul Müdürü Yusuf Haskılıç ise yaptığı açıklamada; “Bu güzel ortamı sağlamada bize yardımcı olan ve her daim desteğini bizden esirgemeyen sayın müdürüme ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Yarının koca çınarları bugünün sağlam fidanlarının mirasıdır, tıpkı bizim çocuklarımız gibi “diyerek teşekkürlerini iletti.

Eğlenerek öğrenme fırsatı bulan miniklere Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı  çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber