Sinop Atatürk İlkokulu öğrencileri beraberlerindeki öğretmenleri ile birlikte, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu'yu ziyaret etti. İlk olarak minikleri İl Genel Meclis Salonunda ağırlayan Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Meclis başkanlığı koltuğuna oturan minikler, bir anlamda TBMM’nin minyatürü olan İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında merak ettikleri soruları sordu. 

Daha sonra kendisini ziyaret gelen öğrencileri ve öğretmenleri makamında ağırlayan İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, çeşitli hediyeler verdiği miniklere çeşitli ikramlarda bulundu. 
Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Gündoğdu, 23 Nisan'ın dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıdığını söyledi. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Gündoğdu, şöyle konuştu: "Milli iradenin hakim olduğu bu anlamlı günde Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve milletle anıyor, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı'nın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."