15 Eylül Anaokulu öğrencileri 10 Nisan Polis Haftası sebebiyle İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.
15 Eylül  Anaokulu öğrencileri 10 Nisan Polis Haftası Münasebetiyle, okul Müdürü Yusuf Haskılıç, Anaokulu öğretmenleri Seda Ünaldı ve Hatice Sezgin öncülüğünde 5-6 yaş arası  20 Anaokulu öğrencisi ile birlikte   Sinop  Emniyet Müdürü Şeref Aytekin’i Makamında ziyaret etti. 15 Eylül  Anaokulu öğrencileri Polis Haftası nedeniyle İlimizde görev yapan polisler adına İl Emniyet  Müdürü Şeref Aytekin’e çiçek verdi.

İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin  ziyarette bulunan Öğrencilere  trafik, asayiş ve “155 Polis İmdat” çalışmaları hakkında bilgi verdi. Polisin görevlerini, suç ve suçlularla mücadelesini anlattı. Konuşmasında trafik kurallarından da söz eden Aytekin, “Trafik kurallarının yaralanmalara ve ölümlere engel olmak amacıyla konulmuş. Kurallara uyulması halinde kazların olmaz. Sizler anne ve babalarınızın sözünden çıkmayarak, arabaların ön koltuklarında değil, arka koltuklarında oturmalısınız. Caddelerde karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarının olduğu yerlerden geçmeli ve trafik ışıklarına uymalısınız. Gerektiğinde trafik polisi amcalarınızdan yardım istemelisiniz" dedi.

Ziyarette İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

15 Eylül Anaokulu öğrencileri daha sonra Emniyet Müdürlüğünde bulunan MOBESE kameralarının bağlı olduğu kayıt odası gezdi. Burada öğrencilere, Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis memurları “155 Polis İmdat” ihbar hattının çalışmalarını yerinde anlattı. Ziayaret sırasında minik öğrenciler telefonla 155’i arayarak, telefonla nasıl ihbarda bulunacaklarını öğrendiler.

İl Emniyet Müdürlüğünü gezen öğrenciler Sinop Emniyet Müdürlüğü'nden mutlu bir şekilde ayrıldılar. Emniyet Müdürlüğü çıkışında Emniyet Müdürü Şeref Aytekin  ile hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler müdür amcalarına teşekkür ettiler. 

Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında konuşan 15 Eylül Anaokulu  Müdür Yusuf Haskılıç,  Polis teşkilatının önemini, toplumun, huzurunu ve güvenini sağlamadaki çabasını daha iyi kavrayabilmeleri için anasınıfı öğrencileri ve öğretmenlerinin İl Emniyet Müdürlüğü gezisi düzenlediklerini belirterek, Emniyet Müdürü ve Toplum Destekli Polis Amirliği personeline teşekkür etti.

 
Editör: Vitrin Haber