Sinop’ta düzenlenen uygulamalı eğitim ile minikler Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile tanıştı. 

AFAD İl Müdürlüğü'nce düzenlenen seminerde Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızları Ana Okulu öğrencilerine acil durumlarda neler yapılması gerektiği anlatıldı ve bu tür durumlarda AFAD’ın kullandığı malzemeler tanıtıldı.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen seminere minik öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Minik öğrenciler ise anlatılanları pür dikkat dinleyerek AFAD görevlilerini soru yağmuruna tuttu. Minik öğrenciler merak ettikleri her konuyu sorarak öğrendi. Öğrenci velileri ise AFAD’ın yapmış olduğu bu seminerin çocuklar için çok önemli olduğunu ve bu tür organizasyonların devamlı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Konu ile ilgili konuşan Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızları Ana Okulu Öğretmeni Vildan Demir, “Çocukların görerek öğrenmeleri için çok güzel bir imkan olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için çok güzel oldu. Biz de okulda bu tür eğitimleri veriyoruz ancak gördüklerinde daha iyi öğrendiklerini düşünüyoruz” diye konuştu. 
Minik öğrencilere verilen eğitim sonrası AFAD ekipleri Sinop Üniversitesi çalışanlarına ve öğrencilerine acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bir seminer verdi. Son olarak üniversite bahçesinde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat sonrasında seminere katılanlara sertifikaları verildi. 

İHA


Editör: Vitrin Haber