Sinop’ta, Kızılay tarafından hayata geçirilen “Minik Ayaklar Üşümesin Projesi” kapsamında çorap toplama kampanyası başlatıldı. Kırsalda yaşayan maddi durumu yetersiz çocuklara ulaşmayı hedefleyen projeye bir destek de  Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulundan geldi. Okul yönetimi ve öğrenciler, okulun girişine yerleştirilen kutuya koydukları çoraplarla projeye katkıda bulunuyor.

Okul olarak, insanlara fayda sağlayacak her türlü sosyal sorumluluk oluşumunun içerisinde yer alma gayretinde olduklarını belirten Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, bu anlamda Kızılay tarafından hayata geçirilen “Minik Ayaklar Üşümesin Projesi”ne destek olmaktan da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Korkan; “Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu olarak birçok sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer aldık, alıyoruz. Son olarak Kızılay tarafından hayata geçirilen “Minik Ayaklar Üşümesin Projesi”ne öğrencilerimizle birlikte destek veriyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizde ihtiyaç sahibi ayağında ayakkabısı, çorabı olmayan binlerce çocuğumuz var. Elbette bir anda tüm bu ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaşmak mümkün değil. Ancak bu tür projelerle onların ihtiyaçlarını bir nebze olarak karşılayabildiğimizi düşünüyorum. Bizlerde burada toplanan çorapları Kızılay kanalı ile kırsalda yaşayan çocuklarımıza ulaştıracağız” dedi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Okullarında başlattıkları proje destek kampanyasına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, okul girişine koydukları yardım kutusunun çok geçmeden çoraplarla dolduğunu söyledi. Korkan; “Projeye öğrencilerimiz beklediğimizin üzerinde bir ilgi gösterdi. Bu proje ile öğrencilerimiz sosyal sorumluluk anlamında da büyük gelişim sağlıyor. Bunun olumlu etkilerini de onların projeye verdiği destekten anlayabiliyoruz. Hemen hemen her sabah öğrencilerimiz, okula gelişlerinde ilk olarak ailelerinin çantalarına projeye destek için koydukları kullanılmamış çorapları kutuya atıyorlar. Onların bu denli duyarlı oluşları bizleri ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber