Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu öğrencileri, Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Burada kütüphane yetkililerinden, kütüphanelerle ilgili bilgiler alan minikler öğretmenlerinin okuduğu kısa hikayeleri dinlediler.

Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu öğrencileri, okul yönetimi ve öğretmenleri ile birlikte Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti. İlk kez geldikleri kütüphaneyi tanıyan öğrencilere kitap okumanın ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Kütüphanede yer alan kitapları inceleme fırsatı da bulan küçük öğrenciler daha sonra okul öncesi öğrenciler için hazırlanan bölüme geçtiler. Burada kendileri için hazırlanan oyuncaklarla oynayan minikler oldukça keyifli dakikalar geçiren öğrencilere kütüphane yetkilileri tarafından balon hediye edildi. Gerçekleştirilen gezi hakkında bilgiler veren Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, öğrencilere, okulda öğretmenlerinden zevkle dinledikleri hikaye kitaplarının kütüphane raflarında da bulunduğunu ve kütüphanelerin de okullar gibi birer eğitim kurumu olduğunu göstermek istediklerini söyledi. 

Korkan; “Gayemiz öğrencilerimize kütüphaneleri sevdirmek. Çocuklarımız hem kütüphanenin havasını soluma fırsatı yakaladı hem de kitaplarla güzel bir gün geçirdi. Okulumuzda okuduğumuz hikayelerimizle öğrencilerimize tanıttığımız ve sevdirmeye çalıştığımız kitapları istedikleri anda bulabilecekleri kütüphanelere alıştırmayı istiyoruz. Çünkü teknolojinin gelişmesiyle birlikte kütüphanelerimiz gençlerimizin uğrak yerleri olmaktan çıkmaya başladı. Küçük yaşlarda öğrencilerimize bu güzel alışkanlığı kazandırmanın ileriki dönemlere de olumlu yönde etkilerinin olacağı kanısındayız. Bu anlamda bugünkü gezimizden oldukça memnun kaldıklarını gördüğümüz öğrencilerimiz için etkinliğimizin amacına ulaştığı kanısındayız. Bu gezimizde bizlere destek olan ve bizlerle yakından ilgilenen Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Ali Fuat Özşahin
Editör: Vitrin Haber