Merhamet Haftası etkinlikleri kapsamında sınıf öğretmenleri Sema Ercan ile birlikte Seçkin ekmek fırınına giden Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri, burada 5 yıldır devam eden ve ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak ekmek almalarını sağlayan “askıda ekmek” uygulamasına katkıda bulundular.  

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 1/C Sınıfı Öğretmeni Sema Ercan, her ay düzenledikleri sosyal etkinliklerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını söyledi. Ercan; “Okullarda her ay bir değer konusu işleniyor. Bu ayın konusu ise merhamet. Herkese merhamet etmek. Özellikle yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek. Bu değeri öğrencilerime yaşatmak için askıda ekmek kampanyasına katkıda bulunmak için seçkin ekmek fırınını ziyaret ettik. Birgün alışveriş yapmak için fırına uğramıştım. Tabeladaki yazı çok dikkatimi çekmişti. “Askıda Ekmek” sorduğumda ekmek alanlar gönüllerinden para bırakıyorlarmış. O para kaç ekmeğe bedel ise o kadar ekmek ihtiyaç sahiplerine veriliyormuş. Duygulandım ve çok memnun kaldım. Bizde katkıda bulunmak istedik. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın askıda ekmek kampanyasına katkıda bulunacağını düşünüyorum” dedi.

ASKIDA EKMEK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BAŞLATTIĞI BİR UYGULAMA
Fırınlarında 5 yıldan bu yanan devam eden askıda ekmek uygulamasının Sinop’ta okuyan üniversite öğrencilerinin talepleri üzerine başlatıldığını belirten Seçkin Ekmek Fırını yetkilisi Kazım Bilgiç, uygulamaya Sinopluların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bilgiç; “Yaklaşık 5 yıl önce bir grup üniversiteli genç buraya gelerek Askıda Ekmek yazısını buraya asabilir miyiz diye sordular. Yardıma ihtiyacı olan arkadaşları olduklarını söyleyen gençler, burada toplanan paralar karşılığında ekmek alıp alamayacaklarını sordular. Bizde memnuniyetle kabul ettik. Öğrencilerin kendi arkadaşları için başlattıkları bu projeyi bugüne kadar sürdürdük. Takip eden yıllarda bu uygulamayı genele yaydık. Artık sadece üniversite öğrencileri değil, tüm ihtiyaç sahiplerinin bu uygulamadan faydalanmasını sağladık. Başlatılan uygulamaya Sinoplu vatandaşlarımız da büyük ilgi gösterdi. Fırınımızdan alışveriş yapan vatandaşlarımız, gönüllerinden geldiğince yardım yaptılar. Yapılan bu yardımları herkesin görebileceği bir yere astığımız tabelaya sürekli not ediyoruz. Türk insanının paylaşımcı ruhunun en güzel özelliğidir askıda ekmek. Geçmiş tarihimizden süregelen bir özellik. Ekmek almaya gidenler ihtiyacından bir fazla ekmek alırmış ve aldığı o ekmeği de askıya takarmış. Ekmek parası olmayan ve ihtiyacı olanlar gelir, o askıdaki ekmeği alır ve hiç para vermeden gidermiş. İşte bizde bu geleneği öğrenciler vesilesiyle devam ettiriyoruz” diye konuştu.