Yaklaşık 50 minibüslük bir konvoy ile Sinop-Samsun yolu çiftlik köyü girişinde toplanan S.S.9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri, şehir içi dolmuşlarının belediye encümeni kararı ile usulsüz bir şekilde mücavir alan dışına çıkarak yolcu aldıklarını söyleyerek duruma tepki gösterdi. 

BU UYGULAMA BİZİM EMEĞİMİZE SAYGISIZLIKTIR
Burada bir açıklama yapan S.S.9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Serdar Taşçı, yapılan uygulamanın kooperatife üye 80 kişinin emeğine saygısızlık olduğunu söyledi. Taşçı; “S.S.9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi olarak 1990 yılından bugüne kadar güzergahımız üzerinde halkımıza eksiksiz hizmet etmekteyiz. Çalışma hayatımızda devletimizin de yapmış olduğu değişiklikler sonucu taşımacılık işi yasallaştırıldı ve düzenlendi. Dolayısıyla ulaştırma bakanlığından D4 yetki belgesi alınarak taşımacılık yapılmaya başlandı. 9 Nolu kooperatif üyeleri olarak bizler de adımıza D4 yetki belgesi alarak taşımacılık yapmaktayız. 2001 yılında Samsun idare mahkemesine başvurarak güzergahımızın, ara duraklarımızın belirlenmesi için kooperatif olarak mahkemeye başvurduk. 2002 yılında danıştayın kararıyla isteğimiz onandı ve karara bağlandı. 30.09.2003 tarihindeki il trafik komisyonu kararınca da ara duraklarımızın 80 hisse ile beraber 9 Nolu kooperatif üzerine verildiği anlaşılmaktadır. D4 yetki belgesini 5 yıl süre ile kullanıyor ve 5 yıl sonra D4 yetki belgesini ulaştırma bakanlığımızca mecburi olan sigortalarımızı yaptırarak yeniliyoruz. 9 Nolu kooperatif olarak genel kurulda kabul edilen çalışma programımızda da belirtildiği üzere 20 dakikada bir her iki başlangıç noktasından da aralıksız hizmet vermekteyiz. Hal böyle iken mücavir alan dışında olduğu tespit edilen ve tarafımızca bilinen heyamola tatil köyü Sinop Belediyesi encümen kararı ile mücavir alan içindeymiş gibi gösterilerek karar verilmesi 80 kişinin emeğine saygısızlıktır” dedi. 

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMEZSE YASAL HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ
Bahse konu olan alanın S.S.9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi sınırları içinde olduğunun mahkeme ve trafik komisyonu kararları ile de kayıt altında bulunduğunun altını çizen S.S. 9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Serdar Taşçı, verilen bu yanlış karardan bir an evvel dönülmesini, aksi taktirde yasal haklarını aramaktan çekinmeyeceklerinin bilinmesini istedi. Taşçı; “Bizim de elimizde nüshaları bulunan mahkeme ve trafik komisyonu kararları heyamola tatil köyünün S.S. 9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifi sınırları içinde olduğunu açıkça göstermektedir. Belediyenin aldığı kararda hiçbir şekilde mücavir alan içi ya da dışı tabiri geçmeden sadece milli eğitimin başvurusu üzerine burada hizmet verilip verilemeyeceği sorulmuştur. Bizim 9 nolu kooperatif olarak, servis plakalı araçlar olarak buraya taşımacılığı her türlü yapabileceğimiz belirtilmiştir. Buraya yolcu taşınıp taşınamayacağı belediye tarafından bize sorulmamıştır. Ancak meclis kararı ile hatta meclis üyelerinin birçoğunun izinde olduğu dönemde alınan bir karar ile şehri içi dolmuşlarının bu bölgeye girmesi yasalaşmıştır. Hal böyle iken bölgede okulların da açılmasının ardından 9 nolu kooperatif olarak, “S” plaklı öğrenci servisleri olarak, özel servisler olarak bu bölgeye her türlü hizmeti yapabilecek güçteyiz. Yani burada sadece bir işletme sahibinin isteği doğrultusunda, hangi rant ve kazanç amacının güdüldüğü araştırılmadan belediyenin böyle bir kararı uygulamaya koyması burada çalışan 80 kişinin emeğine büyük saygısızlıktır. Bu yanlıştan ivedi bir şekilde dönülmesini bekliyoruz. Aksi taktirde yasal hakkımızı arayacağımızı kamu oyuna saygı ile duyuruyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YÜKSEL; BELEDİYENİN BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR
Şehir içi dolmuşlarının mücavir alan dışına çıkarak yolcu almalarının yanlış olduğunu söyleyen Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel, durumun belediye tarafından çözüme kavuşturulmasının gerektiğini ifade etti. Yüksel; “Her iki esnafta bizim üyemiz. Bu arkadaşlarımızın bir birinin hakkını yeme gibi bir düşünceleri olmadığını biliyoruz. S.S.9 Nolu Sinop-Tangal Minibüsçüler Kooperatifinin araçları mücavir alana girdiklerinde asla yolcu almıyorlar. Dolmuşlarda mücavir alan dışından yolcu almasın istiyorlar. O arkadaşlarımızda zaten almıyor bunu biliyoruz. Ancak belediyenin ya da encümenin baskısı nedeniyle dolmuşçu arkadaşlarımız buraya kadar gelmek zorunda kalıyor. Aslında onlarda buraya kadar gelmek istemiyor. Bu sebeple belediyenin buna biran evvel çözüm bulması gerekiyor” dedi. 

BAKİ ERGÜL; BİZE İNANMIYORLARSA MAHKEMEYE BAŞVURABİLİRLER
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül de belediyeye yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ergül alanın mücavir alan içerisinde yer aldığını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Baki Ergül, "Bizim kimsenin ekmeğinde falan gözümüz yok. Kimsenin sahasına da girme diye bir şansımız ve haddimiz yok. Evet, biz Belediye Meclis kararı aldık. Bizim sınırlarımız genişledi biliyorsunuz. 4 tane köyü biz sınırımız içerisine aldık. O alanda biliyorsunuz Milli Eğitim yeni bir okul yaptı. Onun talebi ve vatandaşın talepleri doğrultusunda biz kendi sınırlarımıza kadar dolmuşların görev yapması için karar aldık. Biz bu sınırı geçmiyoruz. Gerze'ye de gitmiyoruz, Koçcuğaz'a da gitmiyoruz. 
O kadar haklı olduğunuzu ifade ediyorsanız, bize inanmıyorsanız Türkiye Cumhuriyetinin mahkemeleri var. Gidip başvurabilirsiniz" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber