15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla bir araya gelen dernek üyeleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. 

3 gün sürecek olan Hatay ziyareti için Sinop Uğur Mumcu Meydanında bir araya gelen 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı üyeleri, yanlarında ayrıca Mehmetçiklerimize ulaştırılmak üzere 5 bin adet atlet ile eldiven ve çorap götürdü. 

Yolculuk öncesinde bir açıklama yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, operasyon bölgesinde görev yapan askerlere moral vermek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Özçelik; “Bizler 15 Temmuz Milli irade Ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı olarak ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlere götürmek üzere 5 bin adet atlet, Eldiven ve çorap hazırladık. Yine öğrencilerimiz bizlerden Asker abilerine mektup gönderiyor. Biz, millet olarak destek yazan Mehmetçiklerimize katkı vermek, destek sunmak için bir araya geldik. Bu amaçla Sinoplu İş adamımız Fatih Candar Can, Öz orman iş sendikası, İlda terlik, AK Parti Sinop Kadın Kolları bizlere desteklerini ulaştıran değerli Sinoplu Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

AFRİN’DE GÖREV YAPAN MEHMETÇİKLERİMİZİN AİLELERİ VE 15 TEMMUZ GAZİMİZ DE BİZLERLE GELİYOR

Mehmetçiğe moral amaçlı düzenlenen organizasyona Sinopluların büyük destek verdiğinin altını çizen 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, kendilerine bu ziyarette Afrin bölgesinde görev yapan Mehmetçiklerin aileleri ile 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar’ın da eşlik edeceğini söyledi. Özçelik; “Düzenlediğimiz bu organizasyona Sinoplu hemşehrilerimiz büyük destek verdi. Bakın bugün bizlerle birlikte Afrin’de görev yapan 4 Mehmetçiğimizin ailesi ve 15 Temmuz Gazimiz Zekeriya Yaşar’da eşlik edecek. Onlarla birlikte Hatay’a gidecek ve birlik beraberliğimizi, ordumuza olan desteğimizi dosta düşmana göstereceğiz. O hainler bilsinler ki bu ülkeye asla diz çöktüremeyecekler. Operasyon bölgesinde, hava soğuk ve kötü, askerimizin morale ihtiyacı var. Tek amacımız Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ve onlara moral vermektir.
Bizlerin huzur ve güvenini sağlayan güvenlik güçlerimizin hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Devletimiz her zaman onların yanındadır. Onların yanlarında olduğumuzu göstermek ve moral vermek için yola çıktık. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun, ayaklarına taş değmesin, dualarımız Mehmetçiklerimizle” diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİNDEN HATAY’A TÜRK BAYRAĞI
Hatay’a yola çıkmak üzere meydanda toplananları uğurlamak üzere alana gelen Sinoplu Şehit Er Bülent Yalçın’ın annesi Nevin Yalçın da yanında getirdiği Türk Bayrağını, Hatay’da bulunan Jandarma karakoluna teslim edilmek üzere 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanı Erol Özçelik’e teslim etti.

Yapılan açıklamanın ardından 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl Başkanlığı üyeleri, asker aileleri ve 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar, Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.
Editör: Vitrin Haber