Fatih Sultan Mehmet Han'ın anne tarafından akrabaları olan ve Sinop'un 1456 yılında Osmanlı topraklarına dahil edilmesi ardından başka yörelere yerleştirilen Mehmetbeyoğulları (Pervaneoğulları) ailesi, 550 yıl aradan sonra bir araya geliyor. 

Bazı aile mensupları 2016 yılında Mehmetbeyoğlu Ailesi Derneği adıyla bir STK kurarak, Anadolu'nun çeşitli yerlerine dağılan aile fertleriyle irtibatın kurulmasını sağladı. 
500 yıl önce dedelerinin bir bölümünün ayrıldığı Sinop'ta da çalışmalarını sürdüren dernek yönetimi Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Kadir Şahin, Kurucu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Mehmetbeyoğlu, Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aslan ile Dernek Üyesi Turgut Mehmetbeyoğlu'nun katıldığı ziyaret oldukça samimi bir havada geçti. 

Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile uzun süre görüşen dernek yönetimi, ailenin geçmişine yönelik önemli bilgiler verdi. Dernek Başkanı Kadir Şahin, dernek çalışmaları ve hedefleri hakkında da çeşitli bilgiler paylaştı. 
Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 


 
Editör: Vitrin Haber