Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında Sinop Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Erfelek Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilgi yarışması Erfelek İlçesinde gerçekleştirildi.

İlk etabı İl ve İlçelerde yapılan bilgi yarışmasının Final etabı Erfelek İlçe Çok Amaçlı Salonda İl ve İlçelerdeki Gençlik Merkezlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılan Mehmet Akif Ersoy için düzenlenen vatan ve millet sevgisini gençlere aktarmak için ‘‘ Mehmet Akif Ersoy ‘u Anlamak ’’ Bilgi Yarışmasında yarışmacılara Mehmet Akif Ersoy ‘la ilgili 20 soru yöneltildi. 20 Soruda eşitlik bozulmayınca 10 soru daha soruldu ve Birinci Ayancık Gençlik Merkezi, İkinci Boyabat Gençlik Merkezi, Üçüncü Sinop Gençlik Merkezi, Dördüncü Erfelek Gençlik Merkezi oldu.

Birinci olan Ayancık Gençlik Merkezi üyesi gençlere çeyrek altın, ikinci olan Boyabat Gençlik Merkezi üyesi gençlere 1gr altın, üçüncü olan Sinop Gençlik Merkezi üyesi gençlere ise 0.5 gr altın hediye edildi ve tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.
Program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş ve Gençlik Merkezi Müdür Vekili Savaş Gökmen ’in teşekkür konuşmasıyla son buldu.

 
Editör: Vitrin Haber