Sinop İl Genel Meclisi, Özel İdareye ait su depolarında elektrikten tasarruf amaçlı depolara güneş paneli kurmayı planlıyor. Proje hayata geçerse Özel İdare'nin sorumluluk alanında bulunan ve elektrik enerjisiyle çalışan su depoları bundan böyle güneş enerjisiyle çalışacak.

Sinop İl Genel Meclisi eylül ayı oturumlarını tamamladı. Meclis Başkanı Uğur Giresun başkanlığında 5 gün süren oturumlarda toplam 39 maddesi üzerinde görüşme sağlandı. Bazı gündem maddelerinin oylanarak komisyonlara havale edildiği oturumların en dikkat çekici maddesi ise İl Özel İdaresi'ne ait su depolarda elektrik enerjisi sisteminin güneş enerjisine çevrilmesine ilişkin önerge oldu. Önerge araştırılmak üzere komisyona havale edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun,  "Bununla ilgili meclisimiz güneş panellerin maliyetlerinin araştırılmasını kararlaştırdı. Elektrik enerjisi ile çalışan su depolarındaki tesisatın ve sistemini değiştirilerek güneş enerjisi ile çalışan sistem haline getirmeyi istiyoruz. İl Özel İdaresi'ne ait elektrik enerjisi ile çalışan depoların güneş enerjisi ile çalışarak bunda enerji tasarrufu yapılabilir diye düşündük. Bu konuda meclisimizin bir araştırması olacak. Mesela Organize Sanayi Bölgesi'nden Sinop’a gelen suda elektrik faturası çok yüksek. Bunu güneş enerjisi ile yaparsak maliyet düşürebilir" dedi.

Meclisin bu ayki gündeminde olan konulara da değinen Giresun, "Paketlenmiş gıdaların sağlığımız üzerinde etkileri hakkında konferans düzenlenmesiyle ilgili meclisin bir gündem maddesi oluştu. 15. Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için ilimizden bir meclis üyesi ile birlikte 2 tane daha sporcunun katılması kararlaştırıldı. Bu konuda da meclis bir ilke imza attı. Karar alındı ve kesinleşti ekim ayı içerisinde 15. Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası'na Sinop’tan da 2 kişi ve bir meclis üyesi katılacak. Yani meclisin desteğiyle gidecekler. Ada Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağı ile ilgili ara yolların asfaltlanması konusunda Özel İdare Genel Sekreterine yetki verildi. Ayrıca 2 milyon TL'lik ek bütçe yaptık.  Ayrıca bir önergeyle sel felaketinde ilçe ve köylerimizde vatandaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntıların tespit ve çözüm yollarının bulunması konusunda bir maddemiz görüşüldü.

Bunun yanı sıra Korucuk köyü sınırları içerisinde su hattını yapan firma tarafından yol güzergahında kazı yapılmış, borular döşendiği halde asfaltlama çalışmaları yapılmamış. Bunun araştırılması hususunda bir önerge geldi. Bu da komisyona gönderildi. Onunla ilgili bir araştırma yapılacak. Aynı zamanda ilimizin de ortak olduğu 2 tane proje konusunda İl Özel İdaresi genel sekreterliğine yetki verildi. Bunlardan birisi Karadeniz’de Bütünleşik Kıyı Alanları Geliştirilmesi Projesi, diğeri de Karadeniz-Roma Antik Alanında Birlik ve Çeşitlilik başlıklı proje. Yani 39 maddede öne çıkan önemli gündem maddeleri bunlar" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber