Ensar Vakfı yurtlarında yaşanan cinsel istismarı hatırlatan CHP’li Karadeniz, “İnfial yaratan ve birçok çocuğun mağdur olduğu cinsel istismar ve tecavüz olayı hafızalarımızdayken bu yetkiyi nasıl verebiliyorlar. MEB, eğitim politikası değil, skandal üretiyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluklarını yerine getirmediğini ve skandallara imza atan bir eğitim politikası izlediğini vurgulayan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, cemaatlerin, vakıfların ellerine bırakılamayacak kadar bizim en önemli değerimizdir. İhmal ve istismarların acısını çocuklarımıza, ailelere yaşatanları mükafatlandıran uygulamalar, toplumsal vicdanımızı da yaralıyor. Bu uygulamalardan, politikalardan derhal vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Ensar Vakfı ile imzalanan protokolü Meclis gündemine taşıyan CHP’li Barış Karadeniz, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde, protokolün toplumda endişe ile karşılandığını ifade eden Karadeniz, sanatsal, sportif, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişimi desteklemeye yönelik eğitim, seminer, proje, gezi, kitap okuma, yarışma, kamp, yaz okulu etkinliklerinin hangi kriterlere göre düzenleneceğini sordu.  Karadeniz, Bakan Yılmaz’dan şu soruları yanıtlamasını istedi: “Bilimsel gelişimi desteklemeye yönelik etkinliklerde müfredattan çıkarılan “evrim teorisi” ile ilgili bir etkinlik bulunabilecek mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir etkinlik gerçekleştirilecek mi? Etkinliklerde şeriat ya da cihat ile ilgili konulara mı yer verilecek? Ensar Vakfı, kamp ve yaz okulu gibi etkinliklerde çocuklarımızın güvenliği için hangi önlemleri alacak? Bakanlığınız, bu kamp ve okullarda çocuklarımızın yangın ya da benzeri olaylara karşı can güvenliğini nasıl koruyacak? Çocuklarımızın yaz okulu ve kamplarda cinsel saldırılara karşı korunması için hangi önlemleri aldınız? Ensar Vakfı’na ait evlerde yaşanan, toplumumuzda infial yaratan ve birçok çocuğun mağdur olduğu cinsel istismar ve tecavüz olayı yaşandığı hafızalarımızdayken, söz konusu protokolü hangi gerekçelerle yaptınız? Toplumun endişelerini gidermek adına Bakanlığınız, Ensar Vakfı ile yaptığı protokolü iptal edecek mi?”
Editör: Vitrin Haber