Hafta sonu tatilini Sinop kent merkezinde geçiren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İskelesinde vatandaşlarla hem sohbet etti, hem de birlikte balık tuttu. 

Nazım Maviş, hafta sonunu kent merkezinde Sinoplularla geçirdi. Esnafları ve vatandaşları ziyaret eden Maviş, Pazar günü de Sinop İskelesinde balık tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Bir vatandaşın oltasını emanet alarak bir süre balık tutmaya çalışan Maviş, Sinop'un bereketli bir balık sezonu geçirdiğini söyledi. 

SİNOP ÖNEMLİ BİR BALIKÇI KENTİ
1 Eylül'de sona eren av yasağı ardından büyük balıkçının denize açıldığını hatırlatan Maviş, balıkçı tezgahlarının şenlendiğini, vatandaşın bol ve ucuz balık yemenin keyfini yaşadığını dile getirdi. Sinop'un önemli bir balıkçı limanı ve kenti olduğunu kaydeden Maviş, balıkçılık sektörünün yaklaşık 20 bin kişiyi direkt olarak etkilediğini hatırlattı. Nazım Maviş, "Karadenizli balıkçılarımızın avlanma sezonu öncesi ilk işareti aldıkları Sinop, avlanan balık miktarı olarak ülkemizin yüzde 2'sini, bölgemizin ise yüzde 7'sini oluşturuyor. Bu önemli bir potansiyeldir" dedi. 

İskeledeki amatör balıkçılara 'rest gele' diyen Nazım Maviş, onlarla sohbet etmesi ardından iskeleden ayrıldı. 
Editör: Vitrin Haber