Sinop İl Genel Meclisi Mart ayı olağan oturumları başladı.

Sinop İl Genel Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantıları tüm İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla İl Genel Meclisi toplantı salonunda başladı. Sinop İl Genel Meclisinin beş gün sürecek olan Mart Ayı toplantısının ilk oturumunda gündeme dair maddeler görüşüldü.

Mart ayı görüşmelerinin ülkemize ve Sinop’umuza hayırlı olması temennisiyle toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu’nun dilek ve temennilerinin konuşması sonrasında açılış ve yoklama yapılarak, oturum gündem maddelerinin okunmasıyla devam etti.

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay Mart ayı ilk oturumunda özel bir sunumla Şubat ayında kurumun gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirirken, sunum sonrası meclis üyelerinden gelen soruları cevaplayarak gelen talep ve istekleri de kayıt altına aldı. Zorlu kış şartlarında İl Özel İdaresi ekiplerinin özveriyle çalıştığını ve herhangi bir aksama sorun yaşanmadığını ifade eden Alpay; İl Özel İdaresi makine parkuruna alınacak yeni araçlar hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Encümen ve İl Genel Meclisi karar özetlerinin okunmasıyla devam eden Mart ayı oturumlarında 48 maddelik gündemin ilk 15 maddesi görüşülerek karara bağlanıp ilgili komisyonlara havalesi yapıldı. Mart ayı ilk günkü oturuma Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu’nun görevli olması sebebiyle Meclis Başkan Vekili Şükrü Işık Başkanlık ederken, ikinci günkü oturum Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu başkanlığında devam etti.

Editör: Vitrin Haber