Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından mahkumları topluma kazandırmak için “Değerler Eğitimi” semineri düzenlendi. 

Seminere Sinop İl Müftülüğü görevlilerinden Mehmet Karakurt ve Denetimli Serbestlik Uzmanı Psikolog Duygu Uğuraslan katıldı. Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yaklaşık 25 hükümlüye yönelik seminer Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) toplantı salonunda yapıldı. 

Konu ile ilgili konuşan İl Müftülüğü görevlisi Mehmet Karakurt, “İyi bir Müslüman olmak için güzel ahlaka sahip olmak, kötü ahlaktan uzak durmak gerekir. Güzel ahlak, ilim ve edep öğrenmekle, iyi insanlarla arkadaşlık etmekle elde edilir. Kötü ahlak da bunun tam tersidir. Yani cahil kalmak, ahlak dışı hal ve hareketlerde bulunmak, kötü kişilerle arkadaşlık etmekten hasıl olur. Cenab-ı Hak, Kalem Suresi 4. ayetinde Peygamber Efendimizi överken ‘Gerçekten sen büyük bir ahlak üzeresin’ buyuruyor. İyi insan, ahlaklı insan demektir. Dinimiz iyi huylar edinmemizi, kötü huylardan kaçınmamızı emrediyor” dedi.
Seminer hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Can, amaçlarının hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Can, "Yapmış olduğumuz aylık seminerlerimizden birini yapıyoruz. Bu ay ki konumuz ‘Güzel Ahlak ve Erdemli Olmak’ ile ilgili. İl Müftülüğümüz görevlisi Mehmet Karakurt’un vermiş olduğu seminerimize denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yaklaşık 25 hükümlümüz katılıyor. Gerek ceza infaz kurumundan tahliye edilen hükümlüler, gerekse diğer suçlardan ceza alan hükümlülerimize yönelik yapılan bu seminerlerimizin amacı, bu hükümlülerimize farkındalık kazandırmak, toplumla bütünleşebilmelerine yardımcı olmak, yeniden suç işlemelerinin önüne geçmektir” diye konuştu. 
Farklı konuların işleneceği seminerlerin her ay devam edeceği öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber