LÖSEV hizmetlerini anlatmak ve çeşitli kurum ziyaretleri gerçekleştirmek üzere Sinop’a gelen Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Aktif İletişim Birimi Sorumlusu Deniz Akşimşek ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nazlı Battal, gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret etti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin ile ofisinde bir süre sohbet eden LÖSEV yetkilileri, vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sinop’ta çeşitli kurum ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen LÖSEV Aktif İletişim Birimi Sorumlusu Deniz Akşimşek, Vakfın Sinop’ta tanıtımı ve kanser hastası vatandaşların LÖSEV ile iletişime geçmeleri noktasında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Akşimşek; “Sinop ziyaretimiz kapsamında çeşitli ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bununla birlikte Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, KETEM ve muhtarları ziyaret ettik. Buralarda LÖSEV çalışmalarını anlattık. Yaptığımız kurum ziyaretlerinde, kurumların alanları ile ilgili bizlere yardımcı olabilecekleri konularda destekler istedik. Tüm kurum yetkilileri sağolsun büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Buralarda ayrıca hasta yönlendirmeleri konusunda bilgiler verdik. Çünkü LÖSEV’i tanımayan, bilmeyen birçok kesim var. Bir de LÖSEV ilk açıldığı zamanlarda sadece çocuklara hizmet veren bir vakıftı. Ancak, şu anda yaşlı kanser hastalarına da maddi ve ayni destek sağlıyor. Bu anlamda bu hizmetlerin Sinop’ta tanıtımı noktasında biraz daha çalışılması gerektiğini düşünüyoruz ve bu sebeple Sinop’ta tanıtıcı ziyaret ve faaliyetler gerçekleştirdik. Sosyal hizmet birimimiz, hastalarımıza ulaşma noktasında büyük gayret sarf ediyor. Ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Hastaların sadece ekonomik düzeylerinin yetersiz olması gerek diye bir şart yok. Tüm kanser hastaları ve elbette çocuk hastalar vakfımıza kayıt olabiliyorlar. Bizlerle irtibata geçmek isteyen vatandaşlarımız için Sinop’ta kurulu bir temsilciliğimiz şuan için yok. Ancak, genel merkezimiz vasıtası ile bizlere ulaşıldığı takdirde, ilgili bölge sorumlularını yönlendiriyorlar. Çocuklarda lösemi teşhisi konulmasının ardından geçen 1 aylık süre içerisinde eğer herhangi bir tedavi başlamamışsa, LÖSANTE hastanelerinde tamamen ücretsiz olarak tedaviye başlanabiliyor. Ancak bu tedavi yalnızca çocuklarımız için geçerli” dedi. 

LÖSEV KOLEJİNDE ÇOCUKLARIMIZ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR
Lösemi hastası çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmeleri için kurulan LÖSEV kolejinde çocuk hastaların özel okul düzeyinde milli eğitim müfredatına uygun bir şekilde ücretsiz olarak eğitim aldıklarının altını çizen LÖSEV Aktif İletişim Birimi Sorumlusu Deniz Akşimşek, buralarda çocukların psikolojik yönden de sağlık bir eğitim aldığını ifade etti. Akşimşek; “Yine Lösemi hastası çocuklarımız için kurduğumuz LÖSEV Kolejimiz var. Hemen LÖSANTE  hastanesinin yan tarafında bulunuyor. Bu kolejde lösemili çocuklarımız ve kardeşleri eğitim görüyor. Çocuklarımız burada özel okul statüsünde ve tamamen hijyenik bir ortamda eğitim alıyor. Biliyorsunuz bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımız maske takıyorlar. Bu maskeyi takmalarının nedeni hastalıklarının bulaşıcı olması falan değil. Bu hastalık bulaşıcı değildir. Maskeyi takmalarının nedeni bizden bir mikrop kapmamaları gerektiği için. Ancak bazı insanlar bunu bilmedikleri için bu çocuklarımızı dışlayabiliyor ve bu da çocuklarımızda psikolojik yıkımlara yol açabiliyor. LÖSEV Kolejinde bir anlamda bu stresin de önüne geçmiş oluyoruz. Çocuklarımız burada kendileri gibi bu hastalıkla mücadele eden arkadaşları ile birlikte eğitim görüyorlar. Yine tamamen ücretsiz ve milli eğitim müfredatına uygun bir şekilde eğitim veriliyor” diye konuştu.

LÖSEV KAPI KAPI DOLAŞIP PARA İSTEMEZ
Son dönemlerde LÖSEV’in adını kullanarak sokaklarda dergi ve broşür satanların ya da işyerlerini gezerek LÖSEV’e bağış adı altında para toplayanların arttığını ifade eden LÖSEV Aktif İletişim Birimi Sorumlusu Deniz Akşimşek, bu tür taleplere itibar edilmemesi gerektiğini LÖSEV’in asla kapı kapı dolaşıp vatandaşlardan para talebinde bulunmadığının bilinmesini istedi. Akşimşek; “LÖSEV kesinlikle kapı kapı dolaşıp para almaz. Gerçek çalışanlar olan bizler dahi, bir yardım talebi ile bize geldiğinizde sizi bankaya yönlendiriyoruz. Nakit alımı yapmıyoruz, makbuz dahi kesemiyoruz. Yardımlarınızı bankalar yolu ile ulaştırıyorsunuz. Bu anlamda, kitap, dergi gibi ürünleri lösemili çocuklar yararına satıyoruz diyenlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın böyle vicdani bir söylemle dolandırılmaya çalışılması bizleri de son derece üzüyor. 

LÖSEV olarak son 2 ay içerisinde bu konu ile ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Bu konu ile ilgili hazırladığımız bültenleri vatandaşlarımıza, esnaflarımıza dağıttık. Biz bu tanıtımları yapmak istediğimizde vatandaşlarımız bu bültenleri para ile sattığımızı düşünerek yaklaşmak istemediler. Sonrasında vatandaşlarımızı da bu önemli konuda bilgilendirdik. LÖSEV’in kapı kapı dolaşarak insanlardan para istemediğini anlattık. LÖSEV’in her bankada hesap bilgisi mevcut. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız bankalara giderek bağışta bulunabilir” dedi. 


 
Editör: Vitrin Haber