Bölgede 116 Milyon TL’lik Yatırım Sağlandı
Üç ilin KUZKA Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Çankırı’da gerçekleştirilen toplantı öncesinde Vali Hasan İpek, KUZKA’nın Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerine yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ajansın sorumluluk Bölgesinde yer alan illere yönelik şimdiye kadar 58 milyon TL mali destek sağladığını vurgulayan Vali İPEK, bu sağlanan destekler sonucunda Bölgede eş finansmanla birlikte 116 milyon TL’lık yatırım gerçekleştiğini söyledi. Vali İPEK, “Hayırlısıyla 2017 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ajansımız bugüne kadar 200 projeyi destekledi. Bunlardan 150’si özel sektöre ait projelerdir. Ayrıca üç ilde birer adet güdümlü proje bulunmaktadır. Şu anda Kastamonu ilimizin projesi son aşamaya geldi. Bu yıl içinde projeye başlanması hedefleniyor” dedi.
 
Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek’in başkanlık ettiği Yönetim Kurulu Toplantısına, Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Köse, Yönetim Kurulu Üyeleri Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç ve ilgili personel katıldı.

Toplantıda Yönetim Kurulu Üyelerine KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç tarafından Ajans çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılırken, toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber