KUZKA’dan yapılan açıklamada Kalkınma Kurulunda yer almak isteyen kurum ve kuruluşların 13 Mayıs 2016 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekleri bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun 8 inci maddesinde “Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturulur” hükmü yer almaktadır.

Kalkınma Kurulumuz; illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda toplam yüz üyeden oluşmakta ve Kalkınma Kurulunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsil edilmektedir. Kalkınma Kurulu; Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulmaktadır.
25/07/2009 tarihli ve 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kalkınma Kurulu üyelerinin görev sürelerinin bitiminden sonraki dönemde Kalkınma Kurulunda yer almak isteyen kurum ve kuruluşlar aşağıda sunulan form ile 13 Mayıs 2016 tarihine kadar talepte bulunabilirler.

İstekli kurum ve kuruluşların bilgisayar ortamında dolduracakları aşağıdaki dosyayı bir üst yazı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Cebrail Mahallesi Saray Sokak No:1 Kastamonu adresine 13 Mayıs 2016 tarihine kadar elden ya da postayla ulaştırması gerekmektedir.
Kalkınma Kurulu Üyelik Başvuru Formu, Ajansın web sitesi www.kuzka.gov.tr adresinden indirilebilmektedir.  Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.”

 
Editör: Vitrin Haber