Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cirit’in ilk kez başkanlık ettiği toplantıya Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Köse, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ve KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar katıldı.

KUZKA, 290 projeyi destekleyerek bölgeye önemli katkı sağladı
Yönetim kurulu toplantısının basına açık kısmında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cirit, KUZKA’nın üç ilde (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. KUZKA’nın bugüne kadar desteklediği projelere ve rakamsal büyüklüklerine dikkat çeken Vali Cirit, “Kastamonu’da 122 projeye 31,5 milyon TL, Çankırı’da 76 projeye 25,1 milyon TL, Sinop’ta 92 projeye 21,3 milyon TL hibe katkısı sağlanmıştır. Toplamda üç ilden KUZKA’ya sunulan 290 projeye ise 78 milyon TL hibe desteği verilmiştir. Hibe desteklerinin kurumlara göre dağılımında KOBİ’ler yüzde 60 ile en fazla pay alan kurum olarak öne çıkmaktadır. Daha sonra sırasıyla Odalar, Birlikler ve OSB’ler yüzde 35, STK’lar ise yüzde 2 oranında hibe desteği almıştır. Desteklenen projeler sonucunda Sinop’ta 500 kişiye istihdam sağlanmıştır. Hibe desteklerinin sektörel ağırlığı ise OSB’lerde bulunan şirketlerin Güvenlik, Alüminyum, Tekstil ve Mobilya İşleme gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Yöneticiler olarak önce olduğu gibi bundan sonra da amacımız Ajansımızın üç ile de üreticilerin önünü açacak şekilde faaliyetler göstermesini sağlamaktır” dedi.
Toplantıda Yönetim Kurulu Üyelerine KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar tarafından ajans çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
 
Editör: Vitrin Haber