İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında başarıyla uygulanan hibe projeleri Ankara’da bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-PRO) kapsamında yürütülen, AB ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından finanse edilen ve başarılı bulunan 32 ilden 55 proje ‘hayatlar değişiyor, Türkiye gelişiyor’ adlı organizasyonla Ankara'da Sheraton Otelde düzenlenen fuarla tanıtıldı. 

İnsan kaynaklarının geliştirilmesi ile görünürlüğün artırılması hedeflenerek hibe projeleri arasında iş birliği oluşturulması ve kamuoyuna tanıtılmasının önemine vurgu yapılan fuara Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger, AB Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Dış İlişikliler Birimi Başkanı Thomas Bender ve ilgili bakanlıkların üst düzey yöneticileri katıldı.
Fuarda sergilenen 55 proje "Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması, Kız Çocuklarının Okula Devam Oranının Yükseltilmesi, Genç İstihdamın Desteklenmesi, Test Merkezleri ve Kayıtlı İstihdamın Teşviki" gibi konulardan oluşuyor. 

Ayancık Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünce Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının artırılması hibe programı kapsamında yürütülen ‘Kuzeyin Güçlü Kızları isimli proje yaklaşık 500 farklı hibe projesi arasından sergilenmeye değer 55 proje arasına girerek Ankara’daki fuarda yerini aldı. Proje, fuarda Proje Koordinatörü Ebru Uysal ve Proje Asistanı Merve Yüksel tarafından tanıtıldı.

Ayrıca bu 55 proje arasından iyi uygulama örnekleri olarak seçilen 6 proje sorumlusu konuşmacı olarak davet edildi. Bu konuşmacılar arasında yer alan Kuzeyin Güçlü Kızları isimli projenin koordinatörü Ebru Uysal sunumlarını gerçekleştirerek projesini yakından tanıtma imkanı buldu.
Editör: Vitrin Haber