Sinop'ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesi oluşturulan 'Kurban Komisyonu' kurban satışları ve kesim işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çeşitli kararlar aldı. Alınan kararlar ilgili Sinop Belediye Başkanlığından bilgilendirme yapıldı. Komisyon tarafından alınan karar doğrultusunda kurban satış yerinin bu yılda Tarihi Eski Sinop Cezaevinin denize bakan tarafında bulunan boş alan olduğu aktarılan bilgilendirmede kurban kesim yerinin ise Mertoğlu köyünde bulunan Belediye Mezbahanesi olduğu aktarıldı. 

KURBAN SATIŞ YERLERİNE YÖNELİK ALINACAK ÖNLEMLER
2018 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğin 11. Maddesi gereğince kurban hizmetleri komisyonu tarafından belirlenen kurban kontrol ve denetim birimi personelleri, kurbanlık hayvanların yüklenmesi ve sevkleri sırasında hayvan satışı ile kesimi yapılan yerlerde formlar doldurarak 60 puan altı değerlendirilen yerlere gerekli işlemler yapılacak.

KÜÇÜKBAŞ 85 BÜYÜKBAŞ KURBANLIKLAR 250 TL’DEN KESİLECEK 
Sinop İl Kurban Hizmetleri Komisyonu büyük baş ve küçükbaş kurbanlıkların kesim ücretlerini de belirledi. 
Buna göre İlgili yönetmeliğin maddeleri gereği kurbanlık kesim ücretleri küçükbaş hayvanlar için: 85,00 TL, büyükbaş hayvanlar için 250,00 TL olarak belirlendi.
Belediye Başkanlığı görevli personel tarafından ücretler naylon muhafaza içerisinde, kesim yerlerinde vatandaşların göreceği uygun yerlere asılacak.