Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Kur'an Kursu öğrencileri arasında düzenlenen Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasının Sinop etabı İl Müftülüğünün Çok Amaçlı Salonunda muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi.

Kur’an Kurslarına ilgi ve katılımı artırmak, Kur’an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla başkanlığa bağlı Kuran Kurslarında okuyan öğrenciler arasında gerçekleşen yarışmanın komisyon üyeleri İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu'dan oluştu.Yarışmadan önce yarışmacılara ve misafirlere Kur’an-ı Kerim ile ayrılmaz bir ikili olmamız gerektiğini söyleyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti “Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakim’inde şöyle buyurmaktadır. “(Rasülüm)Kur’an’dan sana vahiy edileni oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir (Ankebut Suresi 45)” buyurmaktadır. Kur’an-ı Kerim’i okumak Cenab-ı Hakkı anmak hatırlamaktır. Kur’an-ı Kerim okumak inan kalbin gıdası, derdin şifası, emir edilenleri yerine getirmek ve nehiy edilenlerden kaçınan kimse için de kurtuluş vesilesi olur. Kur’an-ı Kerimi anlayarak okumak gönüle yerleştirmek müminin kalbinin neşesi, ıstıraplı gönüllerin huzur kaynağıdır. Bu sebepten dolayı bizler Kur’an-ı kerim ile arkadaşlığımızı dostluğumuzu her gün artırarak devam ettirmemiz gerekmektedir. Bu vesile ile yarışmaya katılan arkadaşlarımıza başarılar dileyerek onların yetişmesinde gayret gösteren tüm hocalarımıza da teşekkür ederim.”dedi.

Yapılan Yarışma sonunda Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinden Nuray Atalay birinciliği, Bostancılı Kur’an Kursu öğrencilerinden Şerife Sönmez ikinciliği, 33 Evler Kur'an Kursu öğrencilerinden Nurgül Uzun üçüncülüğü paylaştılar.
Sinop İl Müftülüğü Kur’an Kurslar arası Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması sonunda, dereceye girenlerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm yarışmacı kursiyerlere çeşitli hediyeler takdim edildi.11 Nisan 2017 Salı Günü İl ve ilçelerin katılıları ile İl Finali düzenleneceği belirtildi.
Editör: Vitrin Haber