Sinop Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) olağan kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda yapılan seçimle yeni üyeler belirlendi. 

Sinop Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer başkanlığında yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısına, Köy muhtarları ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonrasında göreve gelecek Muhtarlara ve İl Genel Meclisi Üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyen Yüzer; “Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığında geçmiş dönemde görev alan arkadaşlarımızı da  yaptıkları çalışmalardan ötürü tebrik ediyorum. Önceden olduğu gibi bundan sonrada güzel hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Sinop Köylere Hizmet Götürme Birliği Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısında yatırım ve faaliyet raporlarının okunması sonrasında 2015 yılı tahmini bütçesi Birlik Saymanı Hasan Altıntaş tarafından okunarak birlik meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. 2015 yılı bütçesi görüşmeleri sonrasında görev yapacak Birlik Meclisi üyeleri arasında gizli oylama yapıldı.

Seçimlere geçmeden önce söz alan Bağımsız Sinop İl Genel Meclis üyesi Abdullah Batur toplantıya yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yeni dönemde Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerine katılamadığını belirtti. Geçmiş dönemde birlikte çalışma yaptığı tüm arkadaşlarına teşekkür eden Batur; “Gerçekten güzel hizmetlere imza attığımızın inancındayım. Üstlendiğimizin görevin sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmek için köy alt yapıları olsun, yol çalışmaları olsun vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında büyük bir çalışma özverisi içerisinde olduk. Bu gün burada yapılacak seçimler sonrasında göreve gelecek ve muhtarlarımızın oylarıyla seçilecek tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyor ilimize ve bölgemize hayırlı olması dileklerimi sunuyorum dedi.

1 yıl süreli olarak görev yapacak Birlik Encümeni seçimlerinin de yapıldığı toplantı sonunda, yapılan seçimler sonrasında Birlik Encümeninde görev yapmak üzere AK Parti Sinop İl Genel Meclisi Üyesi ve Gurup başkanvekili Ali Çöpçü 34,CHP Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Erdal Uzun ise 30 oy ile köy muhtarlarından Bostancılı Köyü Muhtarı Mustafa Sezer 34 oy, Uzungürgen Köyü Muhtar Ferhat Demirol ise 28 oy alarak asil üyeliğe seçildi.

Editör: Vitrin Haber