KOSGEB Sinop İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tüm Türkiye de 460bin kişinin başvurusunun kabul edildiği KOSGEB kredisinin son işlem tarihinin 02 Haziran 2017 ye kadar uzatıldığı bildirildi. Böylelikle krediye başvuramayan işletmelere yeni fırsat doğmuş oldu. 

KOSGEB'in desteklediği sektörlere sigortacılar da dahil oldu, kredi başvurusu yapmış ve olumlu cevabını almış sigorta acenteleri krediden yararlanabilecek ayrıca tüm sigorta acenteleri KOSGEB desteklerinden yararlanabilecek.

KOSGEB KREDİSİNİ KULLANANLAR ESNAF KEFALET DESTEKLERİNDEN DE YARARLANABİLECEK
KOSGEB'in kredi desteğinden yararlanan işletmeler Esnaf kefalet Kooperatifi nin kredi faiz desteğinden yararlanamıyordu. Artık bu sorun da ortadan kalktı, 2017/10084 sayılı kararnamenin eki resmi gazetede yayınlandı. Daha önceki Bakanlar Kurulu Kararı değiştirilmiş olup 2016 ve 2017 KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği'ne istisna uygulanmasına karar verildi.

SİNOP’TA BİN 177 İŞLETME KREDİ DESTEĞİNDEN YARARLANDI
Türkiye Genelinde 460 bin 220 başvurudan 254 bin 093 başvurunun işlemlerinin tamamlandığını ve bu işletmelere 6.2 milyardan fazla kredi verildiğini belirten KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, Sinop’ta ise bu krediden yararlanan işletme sayısının bin 177 olduğunu söyledi. Kaşıkırık; “Sinop ilinde bin 658 işletmeden bin 177 işletmeye yaklaşık 28 milyon TL kredi verilmiştir. 41 işletmemizin onayları tamamlamış ve banka ile ilgili evraklarını hazırlamaktadır. 426 işletmemiz ise kredi işlemlerini başlatmamışlardır. Kredi işlemlerini başlatmayan işletmeler tek tek aranmış ve sorunları kayıt altına alınarak Koordinasyon birimlerimize iletilmiştir. Kredi son işlem tarihinin uzatılması ile henüz işlem yaptırmayan işletmelerimize yeni bir fırsat doğmuş olup bu işletmelerimizin bu fırsatı kaçırmamalarını bekliyoruz” dedi. 

KOSGEB'in Kredi Desteği dışındaki desteklerinin de devam ettiğini hatırlatan KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık; “İlimizde 2017 yılının ilk 4 ayında 170 farklı işletmeye 2 milyon TL den fazla destek ödemesi yapılmış olup 22 Girişimcilik Eğitimi ile 590 Girişimci adayı eğitimini tamamlamıştır” diye konuştu.

KOSGEB Destekleri hakkında bilgi almak isteyenler www.kosgeb.gov.tr yi ziyaret edebilir, 444 1 567 yi arayabilir yada KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret edebilir.
 
Editör: Vitrin Haber