Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) 25.09.2012 tarihli oluru ile Sinop KOSGEB Müdürü Vekili Ahmet Dursunoğlu naklen, terfien ve asaleten Çorum KOSGEB İl Müdürlüğü görevine atandı. 

İlimizde kurucu müdür olarak görev yapan ve kısa zamanda sanayici ve esnafımızla sıcak ilişkiler kuran KOSGEB Müdürü Dursunoğlu'nun gidecek olması üzüntü ile karşılandı. Ocak 2012 de kurularak hizmet vermeye başlayan KOSGEB Sinop Müdürlüğü özellikle, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve KOBİ Proje Destek Programı kapsamında yeni iş kuran girişimcilere ve işini geliştirmek isteyen sanayicilere kısa zamanda büyük katkılar sundu.
 
Söz verdikleri gibi Sinop’un ölçeksel olarak KOSGEB desteklerinden en çok faydalanan iller arasında yerini aldığını belirten Dursunoğlu, ilimizin KOSGEB’i daha çok sahiplenmesi ve desteklerinden daha da çok faydalanması gerektiğini çünkü Sinop’un buna ihtiyacı olduğunu ve büyümesine KOSGEB’in daha çok katkı vermesinin mümkün olduğunu söyledi. Sinop’un coğrafyası gereği oluşan kapalı ekonomisinin önümüzdeki yıllarda, devletimizin yapmakta olduğu yatırımlarla dünyaya açılacağı ve Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) fazlasıyla dolacağı, yeni otel ve altyapı yatırımlarının geleceği öngörüsüne sahip olduğunu belirten Dursunoğlu, "Gelecek 5 yıl Sinop için sıçrama yılı olacaktır" dedi. 
 
KOSGEB İstanbul Bölgeden, Sinop KOSGEB’e Müdür Vekili olarak atanan Gürsel Kızılaslan’ın ise önümüzdeki hafta görevine başlaması bekleniyor.

Dursunoğlu'da Çorum’da ki yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Editör: Vitrin Haber