Emniyetin adını vererek para isteyen dolandırıcılar işi büyüttü. Dolandırıcılar KOSGEB’inde adını kullanarak kredi ya da hibe vaadiyle esnafı dolandırmaya başladı.

KOSGEB adını kullanarak esnafı arayan ve hibe desteğinden faydalanabileceğini belirten dolandırıcılar, hibeyi kullanmak isteyen esnaftan kendi hesaplarına para yatırmalarını istiyor. Bu konuda şikâyet aldıklarını belirten Sinop KOSGEB Müdürü  Ahmet Dursunoğlu, esnafı dolandırıcılara karşı uyardı ve KOSGEB’in internet sitesini incelemeden ya da bizzat kuruma gelmeden kendilerini telefonla arayan ve vaatlerde bulunan kişilere itibar etmemelerini istedi.

KOSGEB İdaresi Başkanlığının 03.05.2011 tarihli oluruyla kurulan Sinop KOSGEB Müdürlüğü'nün 01.01.2012 tarihi itibariyle Sinop’ta resmen hizmet vermeye başladığını belirten Dursunoğlu,  dokuz ay gibi kısa bir sürede KOSGEB destek ve hizmetlerini Sinop’ta geniş bir kitleye ulaştırmayı başardıklarını, girişimcileri ve KOBİ’leri destekleme faaliyetlerinin ve kurumsal başarılarının vatandaşlarımız arasında konuşulduğunu, ancak KOSGEB’in olumlu bu imajımızı değerlendirmek isteyen bazı fırsatçılarında bu durumdan yararlanmak istediklerini kaydetti.

Dursunoğlu, yaptığı açıklamada, işletmeleri hibe desteği kazandıkları yönünde telefonla arayan dolandırıcılara karşı da uyardı. Ahmet Dursunoğlu; “Son günlerde bazı şahısların, işletme sahiplerini, KOSGEB adına telefonla arayarak KOSGEB’den hibe desteği çıktığını, belli ücret karşılığında kendilerine gerekli dosya ve belgeleri göndereceklerini ve bu belgeleri doldurarak KOSGEB’e iletilmesi halinde desteklerden yararlanabilecekleri, ayrıca bedeli karşılığında KOSGEB destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman materyaller gönderecekleri yönünde asılsız ve gerçeğe uygun olmayan vaatlerle, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları tespit edilmiştir” dedi.

Bu tür para talebinde bulunan kişilerin KOSGEB Sinop Müdürlüğü’ne bildirilmesini isteyen Sinop KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, "KOBİ ve girişimlere verilen kredi ve destek programları, öncelikle KOSGEB İdaresi Başkanlığı ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır. İşletmelerimiz, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, www.kosgeb.gov.tr adresimiz, 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezimiz ve Hizmet Merkezlerimiz aracılığıyla öğrenebileceklerdir" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber