Ayancık’ta turizm ve halka açık bölgelerde meydana gelen dalga baskıları ve çay ağzı tıkanmasının önüne geçmek amacıyla yapılacak Koruma Mahmuzları projesi için beklenen açıklama Nazım Maviş’ten geldi. 

Ayancık’ın turizm yapısının geliştirilmesi ve mükemmel bir sahil düzenlemesi için çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Maviş, “Ayancık Çay ağzının tıkanmasının önüne geçmek ve sahilde bulunan halka açık mekânlarda meydana gelebilecek tahribatı önlemek adına, koruma mahmuzları yapımı için hazırlanan projemiz 2017 yatırım planına alınmıştır” dedi.

Maviş yaptığı açıklamada; “Ayancık çayının Karadeniz’le buluştuğu ağızda, çay ağzının tıkanmasının önlenmesi, dalgaların kıyıya vurmadan mahmuzlarda hızlarının kesilmesi, sahil bandında yapılacak ve Ayancığın cazibe merkezi olacak çevre düzenlemesinin korunması, halkın denize rahat girebileceği taşlardan arındırılmış bir kumsalın oluşturulması, stat, pazaryeri ve fabrika alanında yapılacak rekreasyon çalışması ile bütünleşmişharika bir şehir düzenlemesinin yapılması, Ayancık çayı boyunca yapılacak yürüyüş, bisiklet yolu yeşil alan ve parkların sahille bütünleşmesi için Ayancık çayının ağzına mahmuz yapılması işi 2017 yatırım programına alınmıştır. Her biri 125 metre olacak iki mahmuzun proje bedeli 5.000.000 TL’dir. Ayancık’ımıza hayırlı olsun” dedi. 

Maviş; “Sahiliyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Ayancık’ımız, koruma mahmuzlarının yapımıyla birlikte turizmden ve sosyal imkanlardan beklediği hedefleri kolaylıkla yakalayacaktır. Bizlerin hedefi ise; Ayancık’ımızın suların üzerinde güzel bir kent olarak büyüyüp gelişmesidir” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber