Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2015 yılı ikinci toplantısı yapıldı.

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2015 Yılı İkinci Toplantısı Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya kurul üyelerinin tamamına yakını katılım gösterdi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak'ın toplantı gündemini arzının ardından, 15.01.2015 tarihli HSYK Kararnamesiyle Sinop Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ozan Kaya’yı tanıtan biyografi üyelere aktarıldı. Daha sonra, koruma kurulu üyelerinin de kendilerini tanıtmalarının ardından bir önceki toplantıda alınan kararların yerine getirilmesiyle ilgili kurum müdürü tarafından slayt eşliğinde ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen İş Makineleri Operatörlüğü Projesinde başarılı olan yükümlülerin Sinop Adalet Sarayında verilen bir kokteyle belge dağıtım töreni görüntülerinin yer aldığı slayt gösterisinin sunumunun ardından, Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya toplantıda yaptığı konuşmasında, gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu tarafından sunulan hizmetlere yabancı olmadığını belirten Kaya; daha önceki görev yerlerinde Koruma Kurulu başkanlığı yaptığını ve Denetimli Serbestlik sorumlu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını, sistemde yapılan değişiklikleri, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve mümkün olduğu sürece Koruma Kuruluna kendisinin katılarak desteğini sürdüreceğini, suç işlemiş kişilerin rehabilite edilmelerinin önemli olduğunu ve yapılacak çalışmaların kişilerin yeniden suç işlemelerinin önüne geçeceğini, bunun da toplumun huzur ve barışı için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Yapılan konuşmanın ardından kurul üyelerince gündemle ilgili değerlendirmelere geçilerek çeşitli istişarelerde bulunuldu. Toplantıda; Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eski hükümlü ve denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesinin onaylanması, Kurula başvuruda bulunan D.K.’nın talebi doğrultusunda müdürlükçe istişarelerde bulunulması, Kepçe Operatörlüğü Projesinde belge alan yükümlülere iş önceliği sağlanması için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazı yazılması, Yapılması planlanan Boya badana ve Fidan yetiştiriciliği Projelerinin Müdürlükçe takip edilmesi, gibi konularda kararlar alındı. Toplantı toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından son buldu. 

Editör: Vitrin Haber