Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Kızılay’ın 100. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geldiği Sinop'ta Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ü makamında ziyaret etti. 

Kızılay Sinop Şube yönetimi tarafından ilk olarak Havalimanında karşılanan Nihat Adıgüzel, ilk olarak Sinop Valiliği'ne geçti. Burada beraberindeki Sinop Şube yönetimi ve Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar ile Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci ile birlikte Vali Köşger'i makamında ziyaret eden Adıgüzel, Köşger ile bir süre sohbet etti. 
Karşılıklı hediye takdimi ardından Valilikten ayrılan Kızılay heyeti, Sinop Kan Bağışı Merkezine uğrayarak kan veren Sinoplular ile kısa süreli bir araya geldi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel ve beraberinde ki heyet Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ün makamına geçti. Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel burada beraberindeki heyeti kapıda Başkan Ergül'e tek tek tanıttı. Adıgüzel, "Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz ancak biz kendimizi burada misafir saymıyoruz siz eski bir Kızılaycısınız" dedi.

Belediye Başkanı Ergül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret çay sohbeti ve karşılıklı hediyelerin verilmesiyle son buldu. Daha sonra Kızılay binasına geçen Adıgüzel burada şube yönetimi ile bir araya geldi. Adıgüzel bu sırada Vitrinhaber gazetesinden Sinop gündemini takip etti. 








Editör: Vitrin Haber