Seyyid Bilal Camisinde akşam namazı sonrasında gerçekleştirilen mevlit programında ilk olarak İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu kısa bir sohbet yaptı. Sohbette Kızılay’ın verdiği hizmetlerin önemine değinen Tavlaşoğlu, Kızılay’ın kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok ülkesine ve sadece ülkemizde değil dünyanın birçok noktasında 20 milyon civarında insana birebir yardım etmiş birebir dokunmuş her alanda Türk'ün yardımseverliğini dünyaya gösteren bir kuruluş olduğunu söyledi. 
Programda daha sonra 15 Temmuz Darbe girişiminde FETÖ/PDY mensubu teröristlerine karşı verilen mücadele de şehit olanlar ile ülkemiz için geçmişten bugüne kadar canlarını veren şehitlerimiz ve vefat eden Kızılaycılar için mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi. 

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında bu organizasyonu tertiplediklerini belirten Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, okunan mevlitler ve hep birlikte yapılan dualarla tüm şehitlerimizi andıklarını söyledi. Üçüncüoğlu; “Kızılay haftası kapsamında Sinop’un manevi Bekçisi Seyyid İbrahim Bilal hazretlerinin huzurunda, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ile 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisine darbe vurmak isteyen hain FETÖ mensuplarınca şehit edilen demokrasi şehitlerimiz ve vefat eden Tüm Kızılaycıların anısına mevlid-i şerif programı tertipledik. Bu gece vesilesi ile Seyyid İbrahim Bilal hazretleri başta olmak üzere Sinop Deniz Şehitlerimizi ve Sinoplu tüm şehitlerimizi andık, şehit ve gazilerimiz için dualar ettik” dedi.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program sonunda Kızılay yetkilileri tarafından vatandaşlara lokum ikramında bulunuldu. 
Editör: Vitrin Haber