Türklerin atası Oğuz Kağan'ın 24 boyunun 10. kolu olan Türkiye’nin en büyük ve kalabalık boylarından biri olan Kızık boyu dünyanın dört bir yanında ülkemizin birliği dirliği geleceği için birlik çalışmalarına Kızık Boyu Federasyonu Genel Başkanı Tarihçi Yazar Nafi Çağlar öncülüğünde hız verdi. 

Bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kızık Boyu Federasyonu Genel Başkanı Tarihçi Yazar Nafi Çağlar, tarih boyunca zamanla birbirinden kopan Kızıkları yeniden bir araya getirebilmek için harekete geçtiklerini söyledi. Çağlar; “Tarihin her safhasında daima kendi ikballerini düşünmeden önce vatan diyerek devlete hizmet aşkından geri durmayan Kızık boyu mensupları tarihteki tüm devletlerimizi büyütmek için öncü birlikler olarak dağ dağ oba oba köy köy şehir şehir ülke ülke dağıldı. Kızık boyları zaman içinde birbirinden koptular. Zamanla birbirinden habersiz kalan Kızıklar hatta Kızık boyu mensubu olduğundan dahi habersiz kaldılar. 
Kızıklılar, kopan akrabalık bağlarını yeniden onarmak Türk İslam ahlakını, töresini, örfünü yeniden yaşanır hale getirmek için bir araya gelme kararı aldılar” dedi. 

Yeniden büyük Türkiye, yeniden büyük Kızık için Kızık Boyu Federasyonu Genel Başkanı Nafi Çağlar, Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz, Bursa Kızıkları Derneği Başkanı İzzet Güngör devletimizin her yanının kahpe düşmanlar ile çevrildiği bu günlerde tarihteki gibi devletimizin emrinde ön planda çalışmaya devletin bekası için her daim görev almaya hazır olduklarını belirttiler. 

Nafi Çağlar öncülüğünde yeniden bağ kuran Kızık boyu mensupları güçlü Türkiye için güçlü birlikler lazım diyerek federasyon çatısı altında toplanma kararı aldı. 

Sinop’tan Antep’e Bursa’dan Karabük’e Kayseri’den Tokat’a Amasya’dan Sivas’a Bolu’dan Samsun’a Ankara’dan Maraş’a Kütahya’dan Afyon’a Hatta Halep’teki Kızıklara kadar yeniden bağlar kurulduğunu belirten Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz; “Büyük Türkiye güçlü Türkiye için önemli çalışmalar yapılıyor. Bir dönem Gaziantep Şehitkamil Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan vatan sevdalısı Tarihçi Yazar Nafi Çağlar, bir çok vatan aşığı gibi devlet düşmanlarının kahpe fetönün hedefinde olmuş yine de yılmadan vatanı için bu uğurda gecesini gündüzünü devleti için hiç bir karşılık beklemeden harcamaya devam ediyor. Hatay sınırına kadar giden Kızık Federasyon Beyi Çağlar, hedefimiz kızıl elma diyerek askerimize moral düşmana ise Türk’ün mesajını iletti. Ben de Kızıkların bir sesi olarak Ulu Türk’ün davası elinde kuran hedefinde turan İslam’ın mührünü tüm cihan’a vurmaktır. Kızıkların hedefi kızıl elmadır. Kızıklar ile el ele Turan’a varmadır diyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber