İstanbul Esenyurt’ta, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Kıraç Sinoplular Derneği görkemli bir törenle açıldı.  

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, tarafından gerçekleştirilen açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Sinop İli Durağan İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Sinop Dernekler Federasyonu(SİNDEF) Başkanı Engin Kırmızıgül ve Yönetimi, Kıraç Sinoplular Dernek Başkanı Hüseyin Kuruş ve Esenyurt Kıraç bölgesinde yaşayan yüzlerce Sinoplu vatandaş katıldı. 

Mehter Takımının gösterisi ve marşları ile başlayan tören izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Mehteran gösterisi ardından açılış konuşmasını yapan Kıraç Sinoplular Dernek Başkanı Hüseyin Kuruş; bu anlamı güne katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Kuruş; “Açılışını gerçekleştirdiğimiz derneğimize katkıda bulunan herkese ve her daim yanımızda bulunan Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Kıraç Sinoplular olarak çok heyecanlıyız. Dernek merkezimizin oluşumunda bizlere destek olan Sinoplu iş adamlarımıza, yöneticilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Sinopluların her zaman yanında olan ve derneğimize verdiği büyük desteklerden dolayı bizlerde Sinoplular olarak Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun her zaman yanında olacağız. Çünkü o bizim büyüğümüz ve gerçek anlamda tam bir hizmet adamıdır” dedi.
Kuruş’un ardından söz Alan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan, böylesine anlamlı bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kılıçaslan; “Sinoplu hemşerilerimi bir arada görmek beni çok mutlu ediyor ve buradaki hemşerilerimin Başkan Kadıoğlu’na destek olması benim için büyük onurdur. Esenyurt ’ta olduğu gibi Sinop’ta da yatırımlar yapıyoruz. Sinop’a ve Sinoplu hemşerilerimize hizmetkâr olmak için buradayız” dedi.
Başkanı Kadıoğlu; “Onur verici olduğu için kabul ettim”

Dernek açılışında konuşan Başkan Kadıoğlu şunları söyledi; “ Önceki gün Van Tanıtım Günleri açılışı için davete icabet ederek programa katıldım. İçlerinde rahatsız ve huzursuz olanların olduğunu fark ettim. Yalnız şunu unutmamalıyız ben bu ilçenin ev sahibiyim. Ben Van’ı karış karış gezdim, en ücra köşelerine gittim. Vanlıların misafirperverliği, hoşgörülülüğü ve insanlığını gördüm. Van çok saygın bir ilimizdir. İnsanı, çok değerli ve saygılı olan bu toplumun organizasyonunun açılışını, onur verici olduğu için kabul ettim” dedi.

Ben bin yıldır Avrupa’nın devletlerine geçit vermeyen bir milletin çocuğuyum öyle beslenmişim sen kimi korkutmaya çalışıyorsun?
 
Sözlerine devam ederek, Cumhuriyet Meydanında yaşanan olayı anlatan Başkan Kadıoğlu; “Değerli Sinoplular, bu ülkenin, bu toprakların bin üç yüz yıl Müslüman olarak yaşayıp Araplarla, Türklerle, Kürtlerle beraber, batıya dur diyen, millet olduğunu unutmayın. Ülkemizde yaşayan Kürt vatandaşlarımızla kucaklaşın ama PKK’ya asla izin vermeyin, yol vermeyin ve yol vermeyeceğiz. Belediye başkanı olduğum o meydan benim, bizim hepimizin ve ben buranın şehir eminiyim, her sokağın hesabı bana sorulur. O meydanında yetkisi bende, haydi bakalım, bize taş atarak kargaşa çıkaranlar El mi yaman beymi yaman hep birlikte göreceğiz. Milletimiz kimin ne yaptığını biliyor. Beni tehdit ederek, yıldıracaklarını mı sanıyorlar. O taşı atmak kolay bir iş ama hakka inanmışlar için halka hizmet edenler için, Ebabil kuşları da taş atıyor, onlar attığı zamanda tehdit etmiyorlar cehenneme yolluyorlar” dedi.
 
Hesap bilen 12 kişiden biriyim diyor!!
 
Başkan Kadıoğlu konuşmasında muhalefete yüklenerek, “Birileri çıkmış iki maaş vereceğim, üç maaş vereceğim diyor, sanki babasının parasını veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken de böyle diyordu sonra çektin gittin kasetlerle geri geldin. Türkiye’de hesap bilen 12 kişiden biriyim diyorsun ama SSK’yı batırıyorsun. Senin batırdığın SSK’yı biz düzelttik. Bunların mahvettiği, batırdığı her şeyi biz düzelttik. CHP’ye Genel Başkan oldun hadi versene, “İzmir senin hadi versene, Aydın senin hadi versene” Biz bunları Tansu Çiller’de gördük, Demirel de gördük bunlar hep palavra attı ve gittiler. Milleti sıkıntıya soktular. Biz size hiç yalan söylemedik, size yapacağımız şeyleri söyledik, yapamayacağımız şeyleri de bu olmaz diye söylemedik. Bu devleti çökertmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz, Sinoplular geçit vermeyecek, milletimiz geçit vermeyecek. Burada cami yapıyoruz, cami olmasın diyorlar. Eğer ezan sesinden rahatsız olan varsa bu ülkeyi terk etsin. Kıraç Sinoplular Derneği’ne yeni yeri tüm Sinoplulara hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Kaymakam İnci; “ Her hafta mutlaka bir açılış yapıyoruz”
 
Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci Kıraç Sinop Derneğinin bölgede yaşayan tüm Sinoplulara hayırlı olması dileklerinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti; “2 seneye yakındır Esenyurt ‘ta görev yapmaktayım ve hemen her hafta mutlaka bir açılış yapıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana açılıştan açılışa koşuyoruz. Çünkü pro-aktif bir Belediye Başkanımız var. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz derneğin de güzel günlerde güzel hizmetlerde kullanılmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Kadıoğlu’na forma ve kotra tekne hediye edildi

Yapılan protokol konuşmalar ardından birçok yarışmada birincilikleri bulunan Sinop yöresine ait Halk Oyunları ekibi katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Daha sonra Başkan Kadıoğlu’na üzerinde Necmi Kadıoğlu yazılı 57 numaralı forma ve Sinop’un simgesi olan kotra tekne hediye edildi. SİNDEF’in organize ettiği Sinop dernekler arası futbol turnuvasında Kıraç Sinoplular Derneğini temsil eden futbolculara forma hediye edildi. Hediyelerin ardından derneğin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi ve ardından derneğin açılış kurdelesi kesildi.

 
Editör: Vitrin Haber