Türkeli Kaymakamlığı tarafından “Kıbrıs Gazilerine Kıbrıs gezisi” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan, Türkeli ilçesinde ikamet eden 4 Kıbrıs gazisi ve eşleri, Türkeli Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Erol Akyüz refakatinde Kaymakam Murat Zadeleroğlu tarafından Kıbrıs'a uğurlandı.

Türkeli’de ikamet eden Kıbrıs gazileri, 44 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderek anılarını tazeledi, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gaziler için anlamlı bir gezi programı düzenlendi.
Gaziler, Barış Harekatı sırasında şehit düşen askerlerimiz için yapılan şehitlikleri gezerek dua etti, Kıbrıs'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

3 günlük gezi programını tamamlayan gaziler, yurda döndü. Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, yaptığı açıklamada, "Kahraman gazilerimiz, Kıbrıs Barış Harekatı'nda da görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gaziler için anlamlı bir gezi programı düzenlendi ve 44 yıl sonra anıları tazelendi. Yapılan gezi sonrası gazi ve eşleri duydukları memnuniyetlerini ifade etmeleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir" ifadelerini kullandı.

türkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber