KESK Sinop Şubeler Platformu yaptığı basın açıklaması ile 2015 yılı bütçesini protesto etti. KESK  Sinop Şubeler Platformu adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, tüm Sinopluları 13 Aralık’ta Ankara’da yapacakları “Bütçe Mitingi”ne davet etti.

KESK Sinop Şubeler Platformu tarafından Uğru Mumcu Meydanında yapılan basın açıklamasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edilen 2015 yılı bütçe kanun tasarısının, emekçi halkı yoksullaştıran, sermayeyi kayıran bir bütçe olduğu vurgulandı. KESK  Sinop Şubeler Platformu adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, AKP hükümetinin bundan önce olduğu gibi şimdi de vatandaşın taleplerini hiçe saydığını söyledi. Gürbüz; “Bugüne dek, tasarının antidemokratik hazırlanış biçiminden, içeriğine kadar itirazlarımıza, taleplerimize tamamen kulağını tıkayan hükümet, tıpkı diğer bütçelerde olduğu gibi 2015 yılı bütçesiyle de kaynakların nasıl toplanacağına, nasıl bölüştürüleceğine ve kimin payına ne kadar düştüğüne tek başına karar vermiştir” dedi.

AKP hükümetinin 2015 yılı bütçesi ile halktan topladığı ağır vergilerle kendi otoriter, baskıcı ve sömürücü düzenini inşa ettiğini söyleyen Gürbüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İşçilerin, emekçilerin kazanımlarına, halkın birikimlerine ve de yaşam alanlarına göz diktiği açık ve net bir şekilde görülmektedir.
Ülkemizin, her geçen gün daha derin bir karanlığın içine sürüklendiği yaşamın her alanında açıkça görülmektedir. Bizlere işçilerin artık her gün toplu iş katliamlarında can verdikleri, kamu emekçilerinin köleleştirildiği, kadınların aşağılandığı, gençlerin geleceksizleştirildikleri bir ülke dayatılmak istenmektedir.
Haklarımıza göz diken torba yasalar, piyasalaşmayı kutsayan dönüşüm politikaları, çalışma yaşamımızı cehenneme çeviren uygulamalar her geçen gün hızlanmaktadır. AKP hükümetinin kapalı kapılar ardında hazırladığı bütçe de bu saldırıların bir devamıdır. 

Eğitime ve sağlığa ayrılan pay toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden belirlenerek artırılmalıdır.

Kamuda istihdam eksikliği; kadrolu, iş güvenceli çalışma üzerinden ihtiyaç çerçevesinde derhal giderilmelidir.

Kamuda reform adı altında gündeme getirilen emek karşıtı yasalar geri çekilmeli, sosyal devleti ve demokratikleşmeyi güçlendiren, emekçilerin haklarını geliştirici yeni bir reform için, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla çalışmalar başlatılmalıdır.

Vergide adalet sağlanmalı, işçilerin, kamu emekçilerinin vergi dilimi artışından etkilenmemesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır.
Kendilerine saray, han, hamam, milyonlarca emekçiye günlük 1 lira zammı reva görenlere; ekmeklerimizi küçültürken saraylarını büyütenlere; yağmacılara, talancılara, halka hizmet etmeyi değil sermayeye uşak olmayı tercih edenlere karşı, paranın, yolsuzluk ve adaletsizliğin saltanatına karşı çıkan tüm halkımızı 13 Aralık'ta Ankara'da yapacağımız mitinge davet ediyoruz.”       

Editör: Vitrin Haber