Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, yaşlılara evde en iyi şekilde bakım hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Yaşlılar Haftası'nın 18 - 24 Mart tarihleri arasında kutlandığına işaret eden Keleş, ilde uygulanan evde bakım hizmeti hakkında bilgi verdi.

Valilik öncülüğünde devam eden evde bakım hizmeti projelerinin sürdüğünü ifade eden Keleş, "Bu projeler dahilinde 46 yaşlımıza evde en iyi şekilde bakım hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Bu noktada da kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bu yaşlılarımız evde tek başına yaşayan, hiç bir geliri olmayan veya çocukları olduğu halde çocukları tarafından bakılmayan, hani 'bana da bakacak kimse yok mu?' diyecek tarzda olan yaşlılarımız. Evde bakım için durumları ve kriterli uygun mu değil mi onu araştırıyoruz. Eğer uygunsa onları listemize dahil edip, bir program dahilinde evlerine giderek, temizliklerini ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetten dolayı yaşlılarımız çok mutlu olduklarını ve memnun kaldıklarını belirttiler. Biz de onlarla çok mutlu olduk."

Editör: Vitrin Haber