İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileri arasında "Asım'ın Neslinden Akif'e" konulu şiir okuma yarışması düzenlendi. 

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen yarışmada, yarışmacılar Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" isimli eserinden seçtikleri şiirleri büyük bir coşkuyla seslendirdi.
Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından yarışmada birinci seçilen Beyzanur Dede ile ikinci seçilen Fatma Betül Odabaş'a ödül olarak altın verildi.
Dede ve Odabaş, kazandıkları ödülü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçiklerin ailelerine verilmek üzere Mehmetçik Vakfı'na bağışladıklarını söyledi.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yarışmanın kaybedeninin olmadığını belirterek, "Her bir öğrencimiz performanslarıyla bizlere yoğun duygular yaşattılar. Kazandıkları altın ödülünü Mehmetçik Vakfımıza bağışlayan yüce yürekli öğrencilerimiz de bizleri gerçekten duygulandırdı. İşte Mehmet Akif'in hayalindeki Asım'ın nesli olmak budur." dedi. 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sinop Valisi Hasan İpek, Rektör Dalgın ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş tarafından verildi. 
Program sonunda Sinop Üniversitesi öğrencileri tarafından "Destanın Öyküsü" konulu bir tiyatro gösterisi sergilendi.
Editör: Vitrin Haber