Geçtiğimiz günlerde, Dikmen İlçesine bağlı Küplüce Köyü Deli Hasan Mahallesinde 86 yaşındaki Mustafa Katırcı’ya ait evde yangın çıkmış ve şans eseri can kaybının yaşanmadığı yangında yaşlı adam ile birlikte 3 kişinin yaşadığı ev tamamen kül olmuştu.

Yangın sonrasında harekete geçen Dikmen Kaymakamlığı yangınzede aileye yardım eli uzattı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada aileye, yeni ev yapımı için gerekli nakdi yardım ve gıda gibi ayni yardım yapılacağı bildirildi.
Kaymakamlık tarafından yapılan açıklama ayrıca şu ifadelere yer verildi; “30.12.2017 günü saat 18.30 sıralarında İlçemiz Küplüce Köyü Delihasan Mevkii'nde Mustafa Katırcı'ya ait betonarme ev yanmış olup, itfaiye ekipleri tarafından 18.50`de müdahale edilerek 22.00 sıralarında yangın tamamen söndürülmüştür. Evde 1 'i engelli olmak üzere toplamda 3 kişi yaşamakta olup, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Ailemizin gerek Kaymakamlığımız ekipleri ile gerekse de Kaymakamımız ile görüşmeleri sırasında ailemize geçici kira desteği verilebileceği iletilmiş olup, ailemiz şuanda kalacak yer sıkıntısı olmadığım, bu kapsamda kira desteği istemediklerini, yeni yapacakları eve destek talepleri olduğunu iletmişlerdir. Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince 03.01.2017 -tarih ve Ol sayılı toplantısında ailemize ev yapımı için gerekli nakdi yardım ve gıda vb. ayni yardımlar kararı alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”
Editör: Vitrin Haber