Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Afyonkarahisar’a Fotoğraf gezisi düzenledi.

12-13 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılana geziye 10 üye katıldı. Ayfon Frig Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Murat Özçelik ve üyelerinin rehberlik ettiği organizasyonun ilk gününde SİFAD Üyeleri Afyonkarahisar’ın Eski çarşısı, demirciler, keçeciler, Osmanlı konakları, Ulu Camiyi gez. Öğleden sonra Eber gölüne giden ekipburadaSazlıkçılar, Ornito bölgesinde tekne turu yapılarak oradaki yaşantıyı fotoğrafladı. Aynı gün akşam Afyon Frig Fotoğraf Derneği ile Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği birlikte etkinlik yaptı. İki dernek üyeleri ve misafirlerin katıldığı gecede 50’ye yakın dernek üyesi etkinliği katıldı. Gecenin açılışını Frig Fotoğraf Derneği Başkanı Murat Özçelik yaptı. ardından Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erdoğan Purçlutepe bir konuşma yaptı. Daha sonra Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği üyeleri karma fotoğraf sunumu izledi. 

İKİ DERNEK ARASINDA “KARDEŞ DERNEK PROTOKOLÜ” İMZALANDI
Soru cevap şeklinde gecen gecenin sonunda Kardeş Dernek protokolü iki dernek başkanı tarafından imzalandı. Kardeş derneğin amacının iki dernek arasındaki dostluğu artırmak olduğunu belirten SİFAD Başkanı Erdoğan Purçlutepe, protokol ile iki derk organizesinde ortak sergiler, yarışmalar, eğitimler düzenlenerek ikili diyaloğun arıtılmasının hedeflendiğini söyledi. 

İmzalanan protokolün iki dernek arasında köprü vazifesi göreceğini ifade eden .AyfonFrig Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Murat Özçelik ise protokolün fotoğraf sanatına çok büyük katıklar sağlayacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Frig Derneği başkanı Murat Özçelik SİFAD Dernek Başkanı Erdoğan Purçlutepe’ye günü anısına özel bir plaket takdim etti. Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erdoğan Purçlutepe’de Sinop’a özgü Gemi Maketi verdi.  
Gezinin ikici gününde Frig Vadisi, Peri Bacaları, Ayazini Köyü, Demirciler Köyü, Bayramaliler Köyü ve Mustafa Kemak Atatürk’ün Büyük Taaruzu başlattığı Kocatepe gezildi.  
Editör: Vitrin Haber