Denizlerde 15 Nisan'da sona eren balık avı sezonunun ardından teknelerini Tersane mevkisindeki alana çeken Sinoplu balıkçılar, bir yandan teknelerinin alt ve üst bakımlarını yaparken bir yandan da yıpranan ağları onarıyor. 

Teknesinin bakımını yapan balıkçılardan Merdol Taşkın, yaptığı açıklamada, aşırıcı sıcak havaya rağmen teknelerini 1 Eylül'e hazırlamaya çalıştıklarını belirterek "Hava ne kadar sıcak olursa olsun biz bu bakımı yapmak zorundayız." dedi. 
Taşkın, balıkçıların yılın 12 ayı çalışan emekçiler olduğuna işaret ederek "Av sezonu başlar, denizde çalışırız. Sezon biter, bu sefer birkaç gün dinlendikten sonra teknelerimiz ve ağlarımızın onarımına başlarız. Malum, yaz sezonu havalar çok sıcak. Sıcak havada açık alanda çalışmakta zor oluyor. Ahşap teknelere atılan boyaların kuruması bakımından sıcak iyi ama çalışanlar açısından kötü oluyor." diye konuştu. 

"YENİ SEZONDAN UMUTLUYUZ" 
Balıkçı Ertuğrul Kaya ise yeni sezon öncesi umutlu olduklarını dile getirerek şunları kaydetti:"Bölgedeki tüm balıkçılar eylül ayına hazırlanıyor. Teknelerimizin boya ve zımpara işlemlerini yapıyoruz. Havalar çok sıcak, bizi biraz zorluyor ancak yapacak bir şey yok. Eylül ayına hazır olmak istiyorsak bunları yapmak zorundayız. Biz balıkçılar için her sezon, yeni umutlar demektir. Geçen sezon yeterli avcılık olmadı ama yeni sezondan umutluyuz. Özellikle palamut avcılığının iyi olmasını bekliyoruz. 1 Eylül'de inşallah 'Vira bismillah' diyerek denize açılacağız." 
Editör: Vitrin Haber