Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nın, Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında AB hibe desteği ile yürüttüğü Çevre için Medya ve İletişim Ağı projesi çalıştayları, hazırlanacak belgesel ve kitabın heyecanıyla devam ediyor. 

Sırasıyla Zonguldak, Sinop, Artvin, Ordu ve Trabzon'da gerçekleşen Karadeniz çalıştayları, ulusal ve yerel medya çalışanları ile aktivistler, akademisyenler, bölgenin çeşitli STK’larından temsilciler ve yerel medya kuruluşlarının bir araya gelmesini sağlamıştı.
Çalıştaylar boyunca toplumsal dinamiğin, çevre gündeminin şekillenmesine nasıl ve hangi araçlarla etki edebileceği konusunda oldukça kapsamlı bir bilgi/deneyim paylaşımı yaşandı. İlgilenen herkesin bu paylaşımlardan faydalanabilmesi adına proje kapsamında atılacak diğer adımlar ise oluşturulan web sitesi, belgesel ve kitap hazırlanması olacak. Yapılan konuşmalar ve yürütülen tartışmaların çalıştaylar süresince kayıt altına alınması, çevre gündemine dair doğru takip ve doğru katkı sunmayla ilgili yol gösterici nitelikte olması beklenen bu belgesel ve kitabın hazırlanmasına büyük katkı sunacak. Hazırlık tamamlandığında ise her iki çıktıya da ücretsiz bir şekilde cevreicinmedyaveiletisim.org adresinden ulaşılabilecek ve ilgili kişilere ulaştırılacak.

Editör: Vitrin Haber