CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Halka karşı yapılan yatırım, kabul edilir bir anlayış değil aksine çağın dışında kalmış bir anlayışın ürünüdür” dedi.
  
CHP’nin Karadeniz Milletvekilleri Rize halkının direnişine destek verdi. Sinop, Samsun, Ordu ve Trabzon milletvekilleri Rize’de halkla birlikte basın açıklaması yaptı. Giresun Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun'dan Artvin'e uzanarak Karadeniz’in doğal zenginliklerini katledecek “Yeşil Yol” projesine tepkiler artarak sürüyor. 
CHP Sinop Milletvekili Karadeniz,  “Karadeniz halkının, bölge halkının verdiği direnişi destekliyor ve onların bu direnişini ve alkışlıyoruz. Gerçek bir doğa katliamı var ve halk bu katliamın önünde etten bir duvar olmuş durumda. Halk burada katliam yapacak bir yatırım istemiyor. Halka karşı yapılan yatırım kabul edilir bir anlayış değil aksine çağın dışında kalmış bir anlayışın ürünüdür. Havva Anamız ortaya koyduğu tavrı ve tepkisiyle buradaki direnişin simgesi oldu. Ne valisi, ne kaymakamı ne de devletin herhangi bir temsilcisi burada yaşanan direnişe kulaklarını tıkayamaz, tıkamamalı. Karadeniz’in bir milletvekili olarak halkın bu haklı direnişinin yanındayım” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber