Karadeniz, mesajında şunları ifade etti: “Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Polis Teşkilatımızın kahramanları 173 yıldır bu görevi eksiz yerine getiriyor. Polislerimize minnettarız. Polislerimizle gurur duyuyoruz.
 
Güç şartlar altında görev yapma gayretindeki polislerimiz, insanlarımızın can ve mal güvenliğini yasalar çerçevesinde korurken hayatlarını tehlikeye atıyor. Terör belası ile mücadele ederken kahramanca canlarını dahi feda ederek şehit düşüyor, gazi oluyor. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan polislerimize Milletçe şükran duyuyoruz.

Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Polis; bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır’ diyerek polislerimizin görevlerinin zorluğunu, toplumun huzuru için vatandaşlarımızı nasıl kucakladığını vurgulamıştır. Adalete ve hukukun üstünlüğüne inanarak memleketimizin huzuruna, asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine tecavüz edebilecek her kötülüğün karşısında kalkan olan polislerimiz görevlerini üstün bir başarıyla yerine getirmektedir.

Türk Polis Teşkilatımızın 173’üncü kuruluş yıl dönümünü, vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Polis Teşkilatımızın mensuplarını minnetle anıyor, zor bir görevi yerine getiren polislerimizin polis haftası ve polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

 
Editör: Vitrin Haber