CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin fedakarlıklarının göz ardı edilmesinin toplum sağlığının görmezden gelmek anlamını taşıdığını ifade etti.

Karadeniz, şunları söyledi: “İnsan üstü bir çaba ile çalışmalarını özveriyle sürdüren tüm hekimlerimiz, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, rahat çalışabilecekleri ortam ve imkanlar sağlanmasını bekliyor. Bu beklentileri boşa çıkarılmamalıdır. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu özverili çabanın değeri tartışılmaz bir gerçektir. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarını göz ardı etmek, her şeyden önce emeği ve beraberinde toplum sağlığını görmezden gelmek anlamına gelecektir. Bu nedenle, sağlık alanın her noktasında emek veren çalışanlarımızın, hekimlerimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi sağlık alanındaki sorunların çözümünde etkili olacaktır.

Yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla gece gündüz demeden çalışan hekimlerimizin mesai ve nöbet saatleri yeniden düzenlenmeli, uzun çalışma sürelerinden vazgeçilmelidir. Sağlımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarının iş yükü azaltılmalıdır. Bunun için sağlık sistemindeki personel açığı giderilmelidir. 

1919’da İstanbul’daki işgal kuvvetlerine karşı Mekteb-i Tıbbiye öğrencilerinin başlattığı ve karanlığa karşı sürdürdüğü direnişin de sembolü olan 14 Mart, hekimlerimizin Mekteb-i Tıbbiyelilerden devraldıkları bağımsızlık ve özgürlük bayrağını hep ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, zor ve onurlu görevi yerine getirmek için fedakârca çalışan tüm hekimlerimizin ve sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Editör: Vitrin Haber