Kamu Şefler Derneği Bölge toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Kamu Şefler Derneği Bölge toplantısında 81 ilin dernek başkanı bölgelerinin sorunlarını aktardı.

16-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılan toplantı da Kamu Şeflerinin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda Genel Başkan Emir Kazak ve Genel Başkan Yardımcıları ile Bölge ve İl Başkanları yapılan çalışmalar hakkında katılımcı şeflere yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Genel Başkan Emir Kazak daha önceki toplantılarda gündeme gelen Kamu Şeflerinin özlük haklarının iyileştirilmesi, ek göstergelerin yükseltilmesi, görev tanımlarının belirlenmesi için, Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sendikalar ve çeşitli Sivil Toplum temsilcileri ile görüşmeler yaptıklarını, bunlardan en önemlisinin hükümet ile yetkili sendika arasında Ağustos ayında yapılacak olan toplu görüşmelerde Kamu Şeflerinin taleplerinin de gündeme alınabileceğini belirtti.

Ayrıca Kamu Şefleri Derneğince İçişleri Bakanlığı, Dernekler Daire Başkanlığına proje başvurusunda bulunulduğunu projenin kabul görmesi durumunda Derneğimiz ve üyeler için faydalı olacağını ifade etti.

Sinop Sağlık Müdürlüğü Basın Birim Sorumlusu ve Türkiye Kamu Şefleri Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kenan Aral da toplantı da bir konuşma yaparak Kamu Şeflerin son yıllarda mağdur edildiğini, özlük haklarının istenilen seviyede olmadığını bunların giderilmesi için Genel Merkez Yönetimi olarak gerek idari, gerekse yasal yollara başvurarak özlük haklarımızın iyileştirilmesi için çalışma yaptıklarını, sesimize kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak kamu da çalışan ve derneğe üye olmayan arkadaşlarımızın da bir an önce üye olmalarını istedi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda değişik illerden gelen şeflerin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması toplantının önemini bir kat daha arttırdı. Karşılıklı yapılan fikir alışverişlerinin ardından toplantı yapılan ikramlarla son buldu. 
 
Editör: Vitrin Haber